ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Μάη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ
Να βουλιάξει η Αθήνα!

Με εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις, οι Κομματικές Οργανώσεις ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης

Στη μάχη για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΚΚΕ το Σάββατο 15 του Μάη στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, έχουν ριχτεί οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις απ' άκρη σ' άκρη, σε όλη τη χώρα. Παράλληλα με την πρωτοπόρα δράση σε όλες τις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, οι κομμουνιστές διαδίδουν πλατιά το αγωνιστικό σάλπισμα του Κόμματος: «Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος! Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός! Ελάτε μαζί μας!».

Απέναντι στους εκβιασμούς προς τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή λαίλαπα, το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να συμπαραταχθούν με το Κόμμα. Γιατί υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού. Περνάει μέσα από την ανάπτυξη της λαϊκής αντεπίθεσης κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν και προωθούν οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας.

Με στόχο να μετατραπεί η αγανάκτηση σε ένα πολύβουο ποτάμι παλλαϊκής συσπείρωσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, με πολύμορφες δραστηριότητες σε τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης, σε γειτονιές και αγορές, παλεύουν για να φτάσει η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, στους εργατοϋπάλληλους, στους ανέργους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, σε αγωνιστές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν με το ΚΚΕ στα μετερίζια του αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ προγραμματίζει πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή, πρωί και απόγευμα.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ηρθε η ώρα της ευθύνης. Μπορούμε να τους σαρώσουμε

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το μεσημέρι της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων από την κυβέρνηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού, να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του.

Είναι ψέμα αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου: Οτι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας.

Ηρθε η ώρα της ευθύνης. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί. Να σμίξει ο εργάτης και η εργάτρια, ο υπάλληλος και η υπάλληλος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός επιχειρηματίας όλοι μαζί σε ένα πλειοψηφικό, παλλαϊκό ρεύμα. Μπορούμε να τους σαρώσουμε.

Να έχουμε ετοιμότητα, η κρίση θα βαθύνει, θα αγκαλιάσει ξανά ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν, αν το κίνημα βρεθεί με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολόγιστη.

Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να τους σαρώσουμε».


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεσηκωμός με επόμενο σταθμό την απεργία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης

Για τα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τώρα δεν χωράνε αυταπάτες και αναμονή. Ξεσηκωμός!

Τα νέα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα οποία βάζουν πλάτη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και πανηγυρίζουν ΕΕ και κεφάλαιο, χτυπάνε τις τελευταίες κατακτήσεις που έχουν απομείνει. Πρώτα απ' όλα στο στόχαστρο είναι οι νέες και οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Για να διασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, επιδιώκουν να καταδικάσουν τη νέα γενιά στην ανεργία και την ανασφάλεια, στην πιο άγρια εκμετάλλευση, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρώτη απάντηση η απεργία της Τετάρτης 5 του μήνα. Ούτε ένας νέος να μην πιάσει δουλειά, να νεκρώσουν εργοστάσια και γραφεία, σχολές και σχολεία, γειτονιές. Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Οι μόνες θυσίες που πιάνουν τόπο είναι οι θυσίες του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Πολύ περισσότερο σήμερα ήρθε η ώρα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, σε κάθε ΙΕΚ και σχολή να συζητηθεί η πραγματική διέξοδος, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που έχουν ανάγκη ο λαός και η νεολαία: Ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας».


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση απάντηση στα βάρβαρα μέτρα

Μαζικές πικετοφορίες και περιοδείες, πριν και αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις

Από την πικετοφορία στο Περιστέρι, το απόγευμα της Κυριακής
Από την πικετοφορία στο Περιστέρι, το απόγευμα της Κυριακής
Αμεση απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή, έδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, με μαζικές πικετοφορίες και εξορμήσεις. Το στίγμα δόθηκε από τις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργάνωσε σε συνοικίες της Αθήνας η ΚΟΑ του ΚΚΕ, το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ φούντωναν οι διαρροές ότι επίκειται η ανακοίνωση των μέτρων. Αντίστοιχες μαζικές δραστηριότητες διοργανώθηκαν και ανήμερα των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το απόγευμα της Κυριακής.

Ιδια ήταν η εικόνα σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία στην Ανω Ηλιούπολη και πικετοφορίες - εξορμήσεις σε Καλαμαριά, Τριανδρία, Καλλιθέα και Ανω Πόλη. Την Κυριακή έγιναν μαζικές εξορμήσεις σε Πολίχνη, Μετέωρα, Σταυρούπολη, Εύοσμο, Κάτω Τούμπα, Τριανδρία, Αγιο Παύλο, Ανω Πόλη, Καλλιθέα, Ε' Διαμέρισμα, Καλαμαριά. Σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., προγραμματίζεται λαμπαδηφορία στις Συκιές.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις. Οι κομμουνιστές και τα μέλη της ΚΝΕ σήμαναν ξεσηκωμό στους εργαζόμενους και στο λαό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 15 του Μάη.

Από την εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Κιλκίς
Από την εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Κιλκίς
Ξεχωριστής σημασίας ήταν η μαζική εξόρμηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της Πρωτομαγιάς, στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Στάθηκαν στις πύλες δεκάδων εργοστασίων, μίλησαν με τους εργάτες που μήνες τώρα βιώνουν τις επιπτώσεις της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, της απλήρωτης δουλειάς και τους κάλεσαν να μπουν στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα.


Από τη χτεσινή πικετοφορία στη Λάρισα
Από τη χτεσινή πικετοφορία στη Λάρισα


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ