Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ηρθε η ώρα της ευθύνης. Μπορούμε να τους σαρώσουμε

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το μεσημέρι της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων από την κυβέρνηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού, να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του.

Είναι ψέμα αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου: Οτι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας.

Ηρθε η ώρα της ευθύνης. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί. Να σμίξει ο εργάτης και η εργάτρια, ο υπάλληλος και η υπάλληλος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός επιχειρηματίας όλοι μαζί σε ένα πλειοψηφικό, παλλαϊκό ρεύμα. Μπορούμε να τους σαρώσουμε.

Να έχουμε ετοιμότητα, η κρίση θα βαθύνει, θα αγκαλιάσει ξανά ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν, αν το κίνημα βρεθεί με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολόγιστη.

Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να τους σαρώσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ