Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία για τη Σχολή Τυφλών

Ενα βήμα πριν από τη διάλυση βρίσκεται, με ευθύνη των πρασινογάλαζων κυβερνήσεων, η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΗΛΙΟΣ». Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες, τα χρέη της Σχολής προς τους προμηθευτές και το ΙΚΑ έχουν φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ, έχουν απομείνει ελάχιστοι μαθητές, το κτίριο που στεγάζεται είναι σε άθλια κατάσταση.

Επί κυβέρνησης της ΝΔ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει Ερωτήσεις στη Βουλή, για να γίνει δημόσια η Σχολή, σήμερα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Αυτά όταν ήταν στην αντιπολίτευση, γιατί τώρα κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου Υγείας... σφυρίζουν αδιάφορα για τη δημοσιοποίηση. Στήριξη σε αυτόν τον εμπαιγμό προσφέρουν και οι φιλοκυβερνητικές ηγεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) και της ΕΣΑμΕΑ.

Τις προηγούμενες μέρες, είχε ανακοινωθεί για χτες το πρωί η πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα της Σχολής. Οπως ανακοινώθηκε, η κινητοποίηση ανεστάλη ύστερα από παρέμβαση της ΕΣΑμΕΑ, λόγω συνάντησης που κλείστηκε για την Πέμπτη με την ηγεσία του υπουργείου. Ομως, αντί της Πέμπτης, η συνάντηση έγινε χτες το πρωί με την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά και τη συμμετοχή των προέδρων της ΕΣΑμΕΑ, του Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλών (ΠΣΤ) και του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΣΤ. Τόση ζέση να μη γίνει η κινητοποίηση.

Την ίδια ώρα, με ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο του ΠΣΤ προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του για την κατάσταση της Σχολής, ενώ για χρόνια συνδιοίκησε τη Σχολή, δέχεται τη λογική της διάλυσης των ειδικών σχολείων, στο όνομα της ένταξης στα κοινά σχολεία κ.λπ. Ακόμα και το μέχρι πρότινος αίτημα για δημοσιοποίηση μετατράπηκε σε επίκληση να επιβληθεί στη Σχολή «το κύρος της Πολιτείας και του υπουργείου»!

Στον αντίποδα είναι οι προτάσεις που προέβαλε το ΚΚΕ με Ερωτήσεις του στη Βουλή για τη δημοσιοποίηση της σχολής, το κτίσιμο νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων, την ίδρυση γυμνασίου - λυκείου για τυφλούς στην Ελλάδα, τη λειτουργία ολοκληρωμένου δικτύου δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη του τυφλού και της οικογένειάς του κ.ά. Προτάσεις που στηρίζουν τις θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος και της ΕΣΚ Τυφλών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της (2019-05-15 00:00:00.0)
Διώκτες των τυφλών μαθητών (2010-10-02 00:00:00.0)
«Φρένο» στις κινητοποιήσεις ζητά η κυβέρνηση (2010-09-29 00:00:00.0)
Λουκέτο στην «Επικοινωνία» (2005-04-15 00:00:00.0)
Ψήφος υπέρ του αγωνιστικού κινήματος (2003-10-30 00:00:00.0)
Αδικαιολόγητη η ματαίωση της κινητοποίησης (1997-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ