Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Χαιρετίζει τις σαρωτικές ανατροπές

Απόλυτη υποταγή του λαϊκού κινήματος στα βάρβαρα μέτρα απαιτούν οι μεγαλοβιομήχανοι με ανακοίνωση του ΣΕΒ, απευθύνοντας προειδοποίηση και προς την κυβέρνηση, για την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους, ενώ τα αντιμετωπίζουν ως «προοίμιο» γι' αυτό που θα ακολουθήσει! Οι μεγαλοβιομήχανοι μιλούν για «πακέτο» μέτρων που «ανταποκρίνεται, κατ' αρχήν, σε μια αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα» και προσθέτουν με νόημα ότι αυτό το πακέτο «δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να αποτελέσει αντικείμενο ούτε κομματικής ούτε συντεχνιακής κριτικής».

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι οι λαϊκές αντιδράσεις θα κλιμακωθούν, λένε ότι «η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα κριθεί διαχρονικά και από τον τρόπο εφαρμογής τους», εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στις διαρθρωτικές ανατροπές, «που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που θα διασφαλίσει το μέλλον μας». Αναφερόμενος, τέλος, στα ψίχουλα που καλούνται να καταβάλλουν τα μέλη του, μέσω της έκτακτης εισφοράς - κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ ισχυρίζεται ότι «στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος συστήνει στην κυβέρνηση να «συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ζητήσει βοήθεια όχι μόνο από τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης, αλλά και από τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και της παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ