Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Της φαίνεται λίγο το νέο αντιλαϊκό πακέτο

Ζητεί επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας

Η εργατική αντεπίθεση πρέπει να σαρώσει τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που από τη θέση που τους έχει ανατεθεί στο αστικό πολιτικό σύστημα στηρίζουν την επίθεση σε βάρος του λαού
Η εργατική αντεπίθεση πρέπει να σαρώσει τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που από τη θέση που τους έχει ανατεθεί στο αστικό πολιτικό σύστημα στηρίζουν την επίθεση σε βάρος του λαού
Επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» ζητά η ΝΔ, θεωρώντας δεδομένη και αναπόφευκτη την υλοποίηση του πακέτου των μέτρων που συναποφάσισε η κυβέρνηση με ΕΕ και ΔΝΤ.

Ανεξάρτητα από το αν τελικά θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, το βέβαιο είναι ότι βάζει και θα συνεχίσει να βάζει γερές πλάτες για να υλοποιηθεί και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αντ. Σαμαράς, στη δήλωση που έκανε μετά την εξαγγελία του πακέτου, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε κριτική στα μέτρα που ισοπεδώνουν τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, εξαντλώντας την άσφαιρη κριτική στους χειρισμούς και στην αποτελεσματική ή μη διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το «διά ταύτα» της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο πακέτο των μέτρων. «Σήμερα μοναδική μου έγνοια είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα μας βγάλουν από αυτή τη μέγκενη μια ώρα αρχύτερα», τόνισε.

Προσπερνώντας την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, πλειοδότησε για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Αποφάνθηκε ότι στις κυβερνητικές εξαγγελίες «δεν υπάρχουν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας», ότι «δεν υπάρχει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», ότι «δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα που θα τόνωναν τις αγορές, θα περιόριζαν τα λουκέτα, θα συγκρατούσαν την ανεργία», καθώς επίσης «δεν υπάρχει καν προοπτική αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου».

Ολα αυτά τα φιλομονοπωλιακά μέτρα τα παρουσίασε ως το μόνο δρόμο της ελπίδας, καθώς, όπως είπε, «θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα το πρόβλημα του υπερδανεισμού της με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να βγει από τη "μέγκενη" το ταχύτερο». Επιπλέον, αποδεχόμενος πλήρως τον πυρήνα των μέτρων, ο Αντ. Σαμαράς είπε: «Διαφώνησα με την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν μπορούσε ακόμα να αποφευχθεί».

Τα φραστικά βέλη που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης έχουν ως προφανή στόχο να «διασώσουν» το κόμμα του από τη λαϊκή οργή και ταυτόχρονα να πουλήσουν ψεύτικες ελπίδες περί του επόμενου «Μεσσία». «Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλό προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης», διαπίστωσε δημαγωγικά ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαντλώντας την όποια κριτική της στην αδυναμία και στην ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Μέχρι αργά χτες η Ρηγίλλης απέφευγε να αποσαφηνίσει τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, προφασιζόμενη ότι τάχα δε γνώριζε τις διατάξεις του. Ηδη όμως κορυφαία στελέχη της ΝΔ τάσσονται υπέρ της υπερψήφισης και σε αυτή τη γραμμή κινείται και ο πρόεδρος της ΝΔ. Είτε όμως το ψηφίσει «επί της αρχής» και καταψηφίσει ορισμένα άρθρα, όπως φαίνεται να καταλήγει, είτε οχυρωθεί πίσω από κάποια προσχήματα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι παραμένει ταξικά συστρατευμένη στον πόλεμο κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΠΑΣΟΚ και την πλουτοκρατία ενάντια στο λαό (2011-04-23 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη στήριξη στις αντιλαϊκές ανατροπές (2010-09-23 00:00:00.0)
Νέες δεσμεύσεις στην πλουτοκρατία από τη ΔΕΘ (2010-09-17 00:00:00.0)
Αδιάλειπτη στήριξη στο αντιλαϊκό μνημόνιο (2010-09-15 00:00:00.0)
Επικοινωνιακά παιχνίδια με την ψήφιση των μέτρων (2010-05-05 00:00:00.0)
Επίδειξη εμπαιγμού (2008-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ