Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναζητούσε «κορνίζα» για τα αντιλαϊκά μέτρα

Την άρνηση του ΚΚΕ συνάντησε η πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά τις βάρβαρες εξαγγελίες της Κυριακής

Την κάθετη άρνηση του ΚΚΕ να αποτελέσει το «κάδρο», στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει εντός και εκτός της χώρας κλίμα πολιτικής συναίνεσης στα βάρβαρα μέτρα που ανακοίνωσε την Κυριακή, συνάντησε η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή, αμέσως μόλις διέρρευσε η πρόθεση του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον Κ. Παπούλια τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να τους ανακοινώσει τα μέτρα που θα είχε ήδη εξαγγείλει μετά το υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε σχόλιο, στο οποίο σημείωνε:

«Δεν έχει νόημα η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, από τη στιγμή που θα γίνει έχοντας ανακοινωθεί τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρόκειται για σύσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό και για να εκληφθεί ως συναίνεση στο εξωτερικό».

Εχοντας δεδομένη τη συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ενοχλημένη από τον τρόπο που χειρίστηκε την όλη διαδικασία ο πρωθυπουργός, η ΝΔ αρνήθηκε τελικά χτες - μέσω διαρροών - να συμμετέχει σε ενδεχόμενο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, επικαλούμενη ότι πλέον είναι «άνευ νοήματος». Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που ζήτησε πρώτος τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ποντάροντας στη δυνατότητα ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων, αν μια τέτοια σύσκεψη γινόταν έγκαιρα.

Με αφορμή το ναυάγιο της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε «επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία», σημειώνοντας όμως υποκριτικά ότι η πρόταση του πρωθυπουργού έρχεται «κατόπιν εορτής». Αργά το απόγευμα, επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία, αναφερόμενος στο ΚΚΕ, έκανε λόγο για «ασέβεια της Αριστεράς στους θεσμούς και στο Σύνταγμα» και εγκαλούσε τη ΝΔ, από την οποία «ο ελληνικός λαός ανέμενε άλλη συμπεριφορά».

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, επισκέφθηκε χτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του «γιατί με την πρόταση για σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κατόπιν εορτής γίνεται μια προσπάθεια να διαχειριστεί η κυβέρνηση το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας με τρόπο επικοινωνιακό». Ο Αλ. Τσίπρας υπέδειξε - συνεχίζοντας να σκορπά αυταπάτες - σαν μόνη «δημοκρατική διέξοδο» τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ