Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Συγκέντρωση δυνάμεων για ταξική αναμέτρηση

Ξάφνου, γέμισε ο τόπος με «φιλεύσπλαχνους» και «φιλεργάτες». Από πού προκύψανε όλοι αυτοί; Πώς έγινε και σε μια νύχτα, ένας προς έναν επώνυμοι όλοι, αυτοί που ζητούσαν το κεφάλι του «ακριβού» εργάτη στο πιάτο, τώρα να ανακαλύπτουν ότι θα ματώσουν οι εργάτες για τους οποίους δήθεν διαμαρτύρονται;

Ανέξοδη κριτική κάνουν, να βγάλουν την ουρά τους έξω προσπαθούν. Τους αποκαλύπτει μια λεπτομέρεια: Κανείς τους δε λέει λέξη για το καπιταλιστικό κέρδος, αυτό που κινεί και τις πολιτικές εξελίξεις σ' αυτό το σύστημα.

Ολοι τους ξεκινούν την προπαγάνδα τους αποδεχόμενοι ότι η χώρα είναι στον γκρεμό. Ενώ το πρόβλημα το έχει το καπιταλιστικό κέρδος.

Μετά, με δεδομένο τον «γκρεμό», αρχίζουν τα γνωστά «πάρε από δω, δώσε εκεί» και αναζητούν το δίκιο σ' ένα σύστημα που έχει σημαία του το άδικο.

Ετσι, φτάνουν να δίνουν βήμα ως και στον υπουργό Εργασίας να ισχυριστεί την ώρα της μεγάλης οργής ότι είναι άδικη η κριτική στην κυβέρνηση γιατί ήδη - είπε - χαρατσώθηκαν οι επιχειρήσεις, θα χαρατσωθούν και οι επαγγελματοβιοτέχνες, άρα και οι εργάτες καλώς θα πληρώσουν το μεράδι τους (χτες το βράδυ στο MEGA).

Κανένας τους δε δουλεύει κανέναν. Είναι ενταγμένοι - η συνείδησή τους είναι αυτή - στο καπιταλιστικό σύστημα.

Γι' αυτό, ακόμα κι αυτήν την ώρα, όταν καλούνται να δείξουν τον ένοχο, αρχίζουν να μιλάνε: Για τους δημόσιους υπάλληλους που είναι δήθεν προνομιούχοι (το γράφει ένας που είναι κρατικοδίαιτος στη ΝΕΤ). Και για το χρήμα που πήγε σε παροχές (το γράφει η εφημερίδα του εθνικού εργολάβου που έχει πάρει από το κράτος, και δεν είναι ο μοναδικός όλοι οι όμοιοί του τρώνε, κι αυτός δεν ξέρει πόσα για να φτιάξει έργα που τα εκμεταλλεύεται ο ίδιος για πάρτη του και βγάζει κέρδη. Η Αττική Οδός φτάνει και περισσεύει ως παράδειγμα). Για να πάρει σκυτάλη ο «προοδευτικός» εξ αυτών, που είδε ως και «φιλόπονους επιχειρηματίες» να παράγουν πλούτο, που, όμως, ο δικομματισμός γενικά τον λεηλάτησε. Με αυτά τα δεδομένα, δεν ξαφνιάζει που ο στοχοπροσηλωμένος της παρέας τους δείχνει τον ένοχο σε έναν χύμα «συρφετό» που πίνει ουίσκι και αποτελείται από αγρότες και ροπαλοφόρους που καταστρέφουν τον τουρισμό (το πιάσαμε το υπονοούμενο), έτσι που μετά να γράφουν σαν αυτονόητο ότι τελικά φταίει το ΚΚΕ!

Τη δουλειά τους κάνουνε. Πληρώνονται ακριβά για να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Δουλειά μας κι εμείς. Οπως οι χιλιάδες σύντροφοι που απ' το μεσημέρι της Κυριακής σε εκατοντάδες σημεία μοίραζαν ήδη τη θέση του ΚΚΕ που λέει: Ψηλά το κεφάλι, μπορούμε να τους σαρώσουμε. Ολους μαζί.

Οι ώρες, οι μέρες είναι τόσο κρίσιμες που καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείχνεται σε ψευτοκλάψες που έχουν στόχο να ενοχοποιούν εργάτη τον εργάτη.

Ο πλούτος που παράγουν μόνο οι εργάτες, είναι συγκεντρωμένος στην τάξη που πληρώνει και τους κονδυλοφόρους της και τα κόμματά της. Για να αποδοθεί το δίκιο του εργάτη, πρέπει οι καπιταλιστές να χάσουν. Δεν είναι θέμα διαχείρισης.

Η επιβολή αυτού του δίκιου θα κριθεί στους δρόμους. Και θα κριθεί από το βαθμό συσπείρωσης των εργατών στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ. Θα κριθεί από την ταξική συσπείρωση των εργατών ενάντια στους καπιταλιστές. Θα κριθεί από τη λαϊκή συσπείρωση στα μέτωπα αγώνα. Μπροστά, αύριο, η απεργία της Τετάρτης, μπροστά το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ το Σάββατο 15 Μάη, μπροστά οι ασταμάτητοι αγώνες που αναδείχνουν το «ποιος, ποιον».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ