Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ»
Υπόμνημα Δούκα στην εξεταστική

To περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή εμπλέκει στην υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ Π. Δούκας με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Ο Π. Δούκας, στο γραπτό του υπόμνημα, αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2004 του τηλεφώνησε η διευθυντής - τότε - του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου και του ζήτησε να εξετάσει κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων σχετικά με την κυριότητα των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστονίδα, την οποία η Μονή Βατοπεδίου θεωρεί ότι της ανήκει επικαλούμενη διάφορα βυζαντινά χρυσόβουλα. Σπεύδει όμως να διευκρινίσει ότι δεν εξέλαβε αυτό το τηλεφώνημα ως παρέμβαση υπέρ της Μονής Βατοπεδίου, αλλά ως ενδιαφέρον για τη μη καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου.

Στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Π. Δούκας υποστήριξε ότι ο ίδιος θυσιάστηκε ως «εύκολη Ιφιγένεια» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ εξαιτίας του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου «για να μην πέσουν οι προβολείς σε άλλους πιο κομματικά προνομιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ