Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
«Νεκρώνουμε» τα εργοστάσια - βουλιάζουμε τους δρόμους!

Με τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία κλιμακώνουν και οι ναυτεργάτες

Χτες το απόγευμα στην Αθήνα
Χτες το απόγευμα στην Αθήνα
«Τέλειωσαν τα ψέματα - ξεσηκωμός τώρα»! Ολοι αύριο στην απεργία κόντρα στην κατακρεούργηση των λαϊκών κατακτήσεων και αναγκών!

Με αυτό το κάλεσμα οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν αμείωτα τη δράση τους για την επιτυχία της αυριανής πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας ώστε να μη λείψει κανείς από την αυριανή κρίσιμη μάχη και να πάρει απάντηση η επίθεση (βλ. ανακοίνωση ΠΑΜΕ στη σελ. 25). Στην Αθήνα, χτες το απόγευμα «χτενίστηκε» με πορεία όλο το εμπορικό κέντρο (μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο Θαν. Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ), στη Λάρισα δόθηκε συνέντευξη Τύπου, σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται πυρετωδώς οι εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις.

Στην απεργία καλούν με ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας κτλ.

Χτες, τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, «όργωσαν» κυριολεκτικά της γειτονιές της Αθήνας και τα μεγάλα εργοτάξια, καλώντας με ντουντούκες σε ξεσηκωμό. «Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες και στην ανοχή. Ηρθε η ώρα να φτιάξουμε τη δικιά μας πλειοψηφία, που θα σαρώσει το μαύρο αντιλαϊκό μέτωπο». Από τα ξημερώματα, εξορμήσεις έγιναν έξω από μεγάλα εργοστάσια όπως σε «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ», «ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ», «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ», «ΚΑΤΣΕΛΗ», «ΦΑΓΕ», «TASTY», «COCA - COLA», «ΠΙΤΣΟΣ».

Σήμερα, συγκέντρωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, διοργανώνει στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου στην Πολίχνη, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Σωματείων και συνδικαλιστών. Στο Βόλο, θα γίνει πικετοφορία στις 7 μ.μ. με σημείο αφετηρίας τον Αγιο Νικόλαο.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Θα γίνουν όλες στις 10 π.μ. σε:

  • Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Εκπαιδευτικών.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δυτικών, Βόρειων, Βορειοδυτικών και Νοτιοδυτικών συνοικιών
  • Πλ. Κλαυθμώνος: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Νότιων και Νοτιοανατολικών Συνοικιών, Υγείας, Ανατολικών και Βορειοανατολικών Συνοικιών, Α' Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ