Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση απάντηση στα βάρβαρα μέτρα

Μαζικές πικετοφορίες και περιοδείες, πριν και αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις

Από την πικετοφορία στο Περιστέρι, το απόγευμα της Κυριακής
Από την πικετοφορία στο Περιστέρι, το απόγευμα της Κυριακής
Αμεση απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή, έδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, με μαζικές πικετοφορίες και εξορμήσεις. Το στίγμα δόθηκε από τις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργάνωσε σε συνοικίες της Αθήνας η ΚΟΑ του ΚΚΕ, το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ φούντωναν οι διαρροές ότι επίκειται η ανακοίνωση των μέτρων. Αντίστοιχες μαζικές δραστηριότητες διοργανώθηκαν και ανήμερα των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το απόγευμα της Κυριακής.

Ιδια ήταν η εικόνα σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία στην Ανω Ηλιούπολη και πικετοφορίες - εξορμήσεις σε Καλαμαριά, Τριανδρία, Καλλιθέα και Ανω Πόλη. Την Κυριακή έγιναν μαζικές εξορμήσεις σε Πολίχνη, Μετέωρα, Σταυρούπολη, Εύοσμο, Κάτω Τούμπα, Τριανδρία, Αγιο Παύλο, Ανω Πόλη, Καλλιθέα, Ε' Διαμέρισμα, Καλαμαριά. Σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., προγραμματίζεται λαμπαδηφορία στις Συκιές.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις. Οι κομμουνιστές και τα μέλη της ΚΝΕ σήμαναν ξεσηκωμό στους εργαζόμενους και στο λαό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 15 του Μάη.

Από την εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Κιλκίς
Από την εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Κιλκίς
Ξεχωριστής σημασίας ήταν η μαζική εξόρμηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της Πρωτομαγιάς, στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Στάθηκαν στις πύλες δεκάδων εργοστασίων, μίλησαν με τους εργάτες που μήνες τώρα βιώνουν τις επιπτώσεις της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, της απλήρωτης δουλειάς και τους κάλεσαν να μπουν στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα.


Από τη χτεσινή πικετοφορία στη Λάρισα
Από τη χτεσινή πικετοφορία στη Λάρισα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ