Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντυπωσιοθηρία με τη βουλευτική αποζημίωση

Στόχος των περικοπών είναι να ενσωματωθούν οι δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις για τα βάρβαρα μέτρα

Χέρι βοήθειας στην προπαγάνδα προκειμένου να πειστούν τα λαϊκά στρώματα να αποδεχθούν την αντεργατική πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ έδωσε ο Προέδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με την ανακοίνωση μέτρων περιορισμού των αποδοχών των βουλευτών, καθώς και την επέκταση των μέτρων στους υπαλλήλους της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αναπαράγοντας τα κυβερνητικά επιχειρήματα, έκανε λόγο για «εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή» και για «ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας», υποστηρίζοντας ότι εκπέμπεται με τον τρόπο αυτό «σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση».

Οσον αφορά τους βουλευτές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, δε θα καταβάλλονται πλέον το επίδομα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. Επίσης, μειώνεται κατά 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου καθώς και τα έξοδα κίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα η βασική βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, η συμμετοχή σε επιτροπή στα 270 ευρώ ανά συνεδρίαση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου στο 20%, η αποζημίωση εκπροσώπησης στο εξωτερικό στο 1/20 της αποζημίωσης, ενώ τα έξοδα κίνησης κυμαίνονται από 450 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο εκλογής του βουλευτή.

Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Οικονομικών για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού εντάσσονται και οι υπάλληλοι της Βουλής σύμφωνα με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ενώ θα ισχύσει και η περικοπή του 8% για τα επιδόματα που είναι κοινά με τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Αντίστοιχη 8% θα είναι η μείωση των επιδομάτων κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης καθώς και του επιδόματος «έκτακτης αποζημίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ