Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αδιάλειπτη στήριξη στο αντιλαϊκό μνημόνιο

Με ψευτοδιλήμματα επιχειρεί να εγκλωβίσει και εκλογικά τη δεδομένη δυσαρέσκεια εντός του δικομματισμού

Η λαϊκή αντεπίθεση είναι όρος αναγκαίος για να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, να πληρώσουν αυτοί που επιτίθενται και χτυπούν το λαό
Η λαϊκή αντεπίθεση είναι όρος αναγκαίος για να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, να πληρώσουν αυτοί που επιτίθενται και χτυπούν το λαό
Τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και τις πλαστές διαχωριστικές γραμμές γύρω από το μνημόνιο εντείνει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις κάλπες του Νοέμβρη, δίχως όμως να σταματήσει ούτε στιγμή να βάζει πλάτες στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Τα στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν ενεργά στην επικοινωνιακή εκστρατεία που έχει ξεκινήσει υπέρ της «ανάπτυξης» και της «προσέλκυσης επενδύσεων», με προφανή στόχο τη διασφάλιση της ανοχής ή και τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στην στρατηγική της πλουτοκρατίας για την έξοδο από την κρίση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Η κριτική που ασκούν είναι ότι τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ δεν αρκούν και χρειάζεται να ληφθούν περισσότερο τολμηρά, γενναιόδωρα και αποφασιστικά μέτρα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί η ομιλία του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ το Σάββατο, με την αναπαραγωγή προτάσεων για την παραπέρα μείωση των φορολογικών βαρών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την επιτάχυνση των «διαρθρωτικών αλλαγών», προκειμένου να διαμορφωθεί το «φιλικό περιβάλλον» προς τους «επενδυτές» κ.ο.κ.

Στην αιχμή του δόρατος της εκλογικής τακτικής της ΝΔ είναι το ψευτοδίλημμα ότι «αν πρασινίσει ο χάρτης της χώρας το βράδυ των εκλογών τότε την επομένη θα έρθουν νέα σκληρά μέτρα». Ολοφάνερος στόχος είναι να παγιδευτεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στα πλαίσια του δικομματισμού.

«Είναι σαφέστατο ότι η υπερψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων σ' αυτές τις εκλογές θα είναι λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση, θα είναι ένα "ναι" για τη λήψη σκληρότερων φοροεισπρακτικών μέτρων, γιατί δυστυχώς μόνο εισπρακτικά μέτρα λαμβάνει αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») ο Μ. Χαρακόπουλος, δίνοντας το στίγμα της επικοινωνιακής καμπάνιας του κόμματός του. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο γιατί «εμείς λέμε ότι η χώρα θα τιμήσει την υπογραφή της».

Αυτό κάνει η ΝΔ και στην περίπτωση της «απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων». Σιγοντάροντας τις κυβερνητικές επιλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, έσπευσε να καταδικάσει τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, απευθύνοντας μάλιστα τη γνωστή αντιαπεργιακή «έκκληση» «να μην "τινάξουν στον αέρα", την οικονομία της χώρας, με τις δικές τους κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ