Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση για τα ειδικά σχολεία

Στις 13 Σεπτέμβρη πάνω από 800 παιδιά με Ειδικές Ανάγκες αναγκάστηκαν να μείνουν στα σπίτια τους επειδή δε δρομολογήθηκαν από το κράτος τα ειδικά οχήματα

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

MotionTeam

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Με αφορμή τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και κυρίως με την κατάντια του υπουργείου και των άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών να μην έχουν εξασφαλίσει τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους:

«Παρά τους κομπασμούς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τη δήθεν ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Τα χιλιάδες κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, τα πολυπληθή τμήματα των 28-30 και πλέον μαθητών, η υποχρηματοδότηση των σχολείων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες (πετρέλαιο θέρμανσης, γραφική ύλη κ.ά.), η μαζική γενίκευση των αντιπαιδαγωγικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, ο σταδιακός εξοβελισμός της επιστημονικής γνώσης από το σχολείο και η αντικατάστασή της με ληξιπρόθεσμες χρηστικές δεξιότητες συνθέτουν την πραγματικότητα της Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σ' αυτήν την πραγματικότητα η λαϊκή οικογένεια αγκομαχά και στερείται για να μάθουν γράμματα τα παιδιά της ξοδεύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερα χρήματα για μια κατ' ευφημισμό δωρεάν Παιδεία που το περιεχόμενό της όλο και φτωχαίνει.

Είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Εκπαίδευση που με τόσο ζήλο εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υλοποιώντας πιστά τη στρατηγική της ΕΕ που έχει και την υψηλή εποπτεία.

Η σημερινή όμως μέρα αποκάλυψε και στον πιο καλόπιστο ότι η αναλγησία και η απανθρωπιά αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει όρια. Αποκάλυψε τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε.

Δεν είναι μόνο ότι το 10% από τις 200.000 των παιδιών με ειδικές ανάγκες φοιτά σε δημόσια σχολεία. Δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους σπρώχνονται από το κράτος βορά στις κερδοσκοπικές ορέξεις των εμπόρων του πόνου.

Είναι που στις 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη πάνω από 800 παιδιά με Ειδικές Ανάγκες αντί ν' ακούσουν το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς αναγκάστηκαν να μείνουν κλεισμένα στα σπίτια τους.

Αιτία; Δε δρομολογήθηκαν από το κράτος τα αναγκαία ειδικά οχήματα γι' αυτά τα παιδιά - που πολλά απ' αυτά έχουν και σοβαρά κινητικά προβλήματα - προκειμένου να πάνε στα σχολειά τους.

Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει καμιά δέσμευση των υπευθύνων για το πότε θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να φτάσουν επιτέλους στα σχολειά τους που τόσο έχουν ανάγκη. Για τα παιδιά αυτά και για τις οικογένειές τους η έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί ν' αργήσει εβδομάδες, ίσως και μήνες.

Επίσημη όσο και ξεδιάντροπη δικαιολογία του κράτους, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται αυτό, υπουργείο ή νομαρχία, η "μη έγκριση των αναγκαίων πιστώσεων για τη μεταφορά αυτών των μαθητών". Είναι το ίδιο κράτος που τόσο πρόθυμα και γρήγορα χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και "κίνητρα", ενώ αρνείται να δώσει τα ψίχουλα που χρειάζονται για τη μεταφορά των ΑμΕΑ.

Ως εδώ. Απαιτούμε από το κράτος αύριο αυτά τα παιδιά να βρίσκονται στα σχολεία τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων (2023-08-17 00:00:00.0)
Αναγκαία η μείωση μαθητών ανά τμήμα σε 15 (2021-02-18 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα άμεσα προβλήματα (2011-07-13 00:00:00.0)
Να εξασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά μαθητών (2010-11-23 00:00:00.0)
Τέλος στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών (2010-11-18 00:00:00.0)
Τα ειδικά σχολεία στο έλεος της αδιαφορίας (2000-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ