Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέες προκλήσεις Ερογλου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε χτες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση επίτροπο Στέφαν Φούλε, σε μία «ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό». Πληροφορίες θέλουν τον Ντ. Ερογλου να πιέζει για την υιοθέτηση του κανονισμού σχετικά με το απευθείας εμπόριο.

Ο ίδιος φέρεται να επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για «αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που επιδιώκει να χαθεί το μομέντουμ για λύση», προσθέτοντας ότι ο Κύπριος Πρόεδρος τον προκαλεί δήθεν να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με «μηχανορραφίες», εξαντλώντας και την υπομονή του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με την αρνητική του στάση.

Χτες, εξάλλου, συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Δ. Χριστόφιας ενημέρωσε τα κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις εξελίξεις στο περιουσιακό. Οσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η προσπάθεια είναι να υπάρχει συναίνεση» και ότι δηλώσεις περί «καταστροφικών προτάσεων» και «διολισθήσεων» δε βοηθούν καθόλου την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ