Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Περιοδεία στην Τεχνική Σχολή «Ευκλείδης»

Ο Σ. Ζαριανόπουλος

MotionTeam

Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Την Τεχνική Σχολή του «Ευκλείδη», επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Σ. Ζαριανόπουλος δήλωσε:

«Θα ήταν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων - γιατί τα περί "ανεξαρτησίας" και "ακομμάτιστων" μόνο σαν ξεπερασμένο και κακόγουστο ανέκδοτο μπορούν πλέον να θεωρηθούν - να επισκεφθούν κάποτε τις σχολικές μονάδες, να απολογηθούν για τα χάλια στα οποία έφεραν την Παιδεία τα κόμματά τους, να τοποθετηθούν για τις προθέσεις τους σχετικά μ' αυτήν.

Η περίπτωση του "Ευκλείδη" και γενικότερα των τεχνικών σχολών δείχνει ανάγλυφα τον άθλιο σχεδιασμό για την Παιδεία: Δραστική μείωση πιστώσεων από την κεντρική κυβέρνηση. Σταδιακό πέρασμα της Παιδείας στους "Καλλικράτειους" Δήμους και Περιφέρειες με ταυτόχρονη δραστική μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς την τοπική διοίκηση για την Παιδεία. Επιβολή νέων τοπικών φόρων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες για τη συνέχιση της υποβαθμισμένης λειτουργίας της με εμπλοκή των ιδιωτών και έλεγχο από αυτούς του περιεχομένου σπουδών, προς όφελος των επιχειρήσεών τους και της ευλύγιστης μερικής εκπαίδευσης ως προετοιμασία της ευλύγιστης μερικής απασχολησιμότητας, στην αγορά εργασίας.

Αυτές είναι οι "εκπαιδευτικές" προοπτικές με τον "Καλλικράτη", το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους τοπικούς εκπροσώπους - συνδυασμούς τους.

Η προοπτική της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι αγώνας για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη και ενιαία Παιδεία για όλα τα παιδιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ