Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο απυρόβλητο οι πολυεθνικές

Επειδή «αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης» κινητοποιούνται οι βενζινοπώλες. Αυτή ήταν η πρώτη φράση με την οποία δημοσιογράφοι και εκπομπές των «ανεξάρτητων» ΜΜΕ, χτες, αναφέρονταν στους προβληματισμούς που γέννησε στους βενζινοπώλες ο καθορισμός πλαφόν στην τιμή λιανικής πώλησης της βενζίνης. Καθόλου τυχαία γεννούσαν πρόκληση για το κοινό αίσθημα, αφού ο εύλογος συνειρμός ήταν, «να, υπάρχουν μερικές συντεχνίες που εμποδίζουν την κυβέρνηση να πάρει ορισμένα σωστά μέτρα».

Φαίνεται, για τα τόσο ...«αντικειμενικά» ΜΜΕ θεωρείται αυτονόητο να μένουν στο απυροβόλητο οι πολυεθνικές καυσίμων, που θησαυρίζουν ελέγχοντας έναν τόσο κρίσιμο κλάδο για την καθημερινότητα του λαού όπως αυτόν της Ενέργειας, αλλά και να κάνει η κυβέρνηση «τον καμπόσο», να καμώνεται δήθεν τη φιλεύσπλαχνη που παίρνει μέτρα προστασίας των λαϊκών οικογενειών. Γιατί δε λένε κουβέντα για την ανεξέλεγκτη δράση των πολυεθνικών; Οτι, αφού τα καύσιμα βρίσκονται στα δικά τους χέρια, όχι μόνο μπορούν να πουλάνε όσο θέλουν, αλλά και να «στεγνώσουν» την αγορά όποτε θέλουν. Να επιλέξουν, π.χ., να μη διακινούν καύσιμα σε μια χώρα όπου οι τιμές τους φαίνονται ασύμφορες για την κερδοφορία τους, όπως, π.χ., κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες.

Να γιατί η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων απαιτεί σύγκρουση και ανατροπή της πολιτικής που παραχωρεί στα μονοπώλια τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αποκτά μεγάλη σημασία η πλατιά διάδοση και συζήτηση με το κοινό πλαίσιο πάλης ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ. Να γίνει βάση άμεσης οργάνωσης και αντίστασης του λαού στην καταιγίδα που εξαπολύεται εναντίον του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ