Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Λαϊκισμός, κινδυνολογία και ψέματα

Οι εθνικιστικές κορόνες και το ψάρεμα στα θολά νερά δεν μπόρεσαν να κρύψουν την επί της ουσίας συμφωνία με τη στρατηγική του μνημονίου

Τη συγκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου που διαχρονικά ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και το σιγοντάρισμα της αντιλαϊκής πολιτικής, επενδυμένο με κινδυνολογία και εθνικιστικές κορόνες, επιχείρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης υπερασπίστηκε το μνημόνιο και την επιλογή του κόμματός του να το υπερψηφίσει στο όνομα της δήθεν «σωτηρίας της χώρας», που «δεν μπορεί μόνη της», ενώ κινδυνολογώντας ασύστολα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας δήλωσε ότι έχουμε πάρει «αναστολή εκτελέσεως» και ότι «οδηγούμεθα στα χειρότερα», τα οποία, για να αποφευχθούν, χρειάζεται «οικουμενική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγόρησε δημαγωγικά την κυβέρνηση ότι «κάνει το αντίθετο απ' αυτό που πρέπει», την ώρα που εφαρμόζει την πολιτική που συνομολόγησε με ΕΕ και ΔΝΤ και αποτυπώθηκε στο μνημόνιο, το οποίο ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε και υποστηρίζει ένθερμα. Δεν παρέλειψε να την προτρέψει για τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, επαναλαμβάνοντας γνωστές προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. όπως αυτή που αφορά στη νομιμοποίηση των «χρημάτων της παραοικονομίας».

Οι εθνικιστικές κορόνες δεν απουσίαζαν, με αναφορές στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και καταγγελίες περί αφαίρεσης απ' τις εισόδους της Εκθεσης του θυρεού της πόλης, που φέρει την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατέφυγε και σε ψεύδη, όταν ερωτώμενος για τη δολοφονία του Α. Γκούμα στην Αλβανία ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του ήταν το μόνο που δεν ψήφισε την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Κρύβει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ότι το κόμμα του καταψήφισε την ένταξη της Αλβανίας για εθνικιστικούς λόγους, ενώ το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και αδιαπραγμάτευτα καταψηφίζει κάθε διεύρυνση της ΕΕ - και βέβαια την ένταξη της Αλβανίας -, κρίνοντας από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων σε κάθε χώρα, τα οποία μπαίνουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο εντός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Με την ίδια διάθεση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κοροϊδέψει το λαό, ισχυρίστηκε ότι διόρισε στελέχη του κόμματός τους ως μόνιμους υπαλλήλους στη Βουλή, επειδή όλα τα κόμματα, μαζί και το ΚΚΕ, έκαναν το ίδιο τα τελευταία 35 χρόνια! Πρόκειται για ψέμα ολκής. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έκανε ποτέ χρήση του νόμου για τη μονιμοποίηση των μετακλητών υπαλλήλων, όπως κάνουν διαχρονικά όλα ανεξαιρέτως τα άλλα κόμματα.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε χτες, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον βουλευτή του κόμματός του Κ. Βελόπουλο και για το Δήμο Θεσσαλονίκης τον επιχειρηματία Μ. Στεργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ