Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Να αρθεί κάθε εμπόδιο για συμμετοχή στις εκλογές

Χιλιάδες απ' όσους έκαναν αίτηση αποκλείστηκαν επειδή καθυστέρησε η αναζήτηση του ποινικού τους μητρώου

Tη λήψη μέτρων προκειμένου ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών και ομογενών να πάρουν μέρος στις επικείμενες τοπικές εκλογές, ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. Πρόκειται για ψηφοφόρους που αποκλείστηκαν γιατί, ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έστειλαν όπως είχαν υποχρέωση το ποινικό μητρώο τους που θεωρείται απαραίτητο.

Στην απάντησή της η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τσάγκρη, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν οι μετανάστες και οι ομογενείς και για το ποινικό μητρώο είπε ότι η αναζήτηση έπρεπε να γίνει από τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διευκόλυνσή τους, είπε, δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2010. Οπως ανακοίνωσε, οι αιτήσεις ανήλθαν στις 19.962, ενώ 3.100 ψηφοφόροι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν το ποινικό μητρώο, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τις επικείμενες τοπικές εκλογές

Ο Θ. Παφίλης, αφού υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου είχε ζητήσει να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες χωρίς αποκλεισμούς, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με τις ενέργειές της αποκλείει έναν σημαντικό αριθμό μεταναστών από την εκλογική διαδικασία. «Δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα», είπε, αφού οι μετανάστες δεν ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι για την μη υποβολή του ποινικού τους μητρώου, διαδικασία την οποία έπρεπε να κάνουν μόνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ζήτησε τέλος, όσοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά να ψηφίσουν στις επικείμενες τοπικές εκλογές και κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει την εγκύκλιο για τους μετανάστες που μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ