Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λουκέτο στην «Επικοινωνία»

Η κυβέρνηση απολύει τους εργαζόμενους και μετατρέπει το Κέντρο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

«Λουκέτο» στο μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης για Τυφλά Πολυανάπηρα Ατομα η «Επικοινωνία», βάζει η πολιτική του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συνδρομή της συμβιβασμένης ηγεσίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ).

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση, η πλειοψηφία των διαχειριστών της «Επικοινωνίας» (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ΠΣΤ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Αμυμώνη»), μειοψηφούντων των συμβούλων της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Αναπηρία» (ΕΣΚ ΑμΕΑ), αποφάσισε να κλείσει η «Επικοινωνία», να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι και να προτείνουν στο υπουργείο να περάσει το Κέντρο σαν φιλανθρωπικό ίδρυμα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Αποκαλύφθηκε, μάλιστα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΑμΕΑ, ότι η συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε μετά από εν κρυπτώ συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, που κατέληξε στη συμφωνία των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον ΠΣΤ και της διοίκησης του ΚΕΑΤ. Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες βέβαια, αρνήθηκαν το αίτημα της ΕΣΚ ΑμΕΑ για τη δημοσιοποίηση του Κέντρου και να αναλάβει το κράτος την ευθύνη της εκπαίδευσης και των τυφλών πολυανάπηρων παιδιών, που υπερβαίνουν τα χίλια σε όλη τη χώρα.

Μετά από αυτά, το Σωματείο Εργαζομένων της «Επικοινωνίας» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική του υπουργείου, που αντί να μεριμνήσει για τη βιωσιμότητα του Κέντρου και τη δημιουργία δομών που να καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών των τυφλών πολυανάπηρων της χώρας επιλέγει, ύπουλα, φτηνές λύσεις που εξυπηρετούν πολιτικά και άλλα συμφέροντα.

Στο ίδιο πνεύμα, η ΕΣΚ ΑμΕΑ επισημαίνει ότι επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, προωθούν τη διαδικασία της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και της ιδιωτικοποίησης του χώρου.

Το Σωματείο Εργαζομένων και η ΕΣΚ ΑμΕΑ καλούν εργατικά συνδικάτα, σωματεία του χώρου της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής, τους γονείς και κηδεμόνες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ