Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Οχι» στην εκχώρηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

Eurokinissi

Την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εκχώρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων γενικότερα αλλά και του «Σπιτιού της Αρσης Βαρών» ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, τόνισε ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Φάνη -Πάλλη Πετραλιά.

Συγκεκριμένα, ο Στ. Μπενετάτος, επισήμανε: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και εκχώρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε πολυεθνικούς "χορηγούς". Το κτίριο της Αρσης Βαρών - συνέχισε - βρίσκεται σε δημοτική έκταση και ο δήμος μας δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τα όποια σχέδια εκμετάλλευσής του. Το κράτος πρέπει να αναλάβει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του σταδίου και να είναι ανεμπόδιστη η χρήση του από το δήμο για αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Το άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν τα προβλήματα που παρατηρούνται στον περιβάλλοντα χώρο του «Σπιτιού της Αρσης Βαρών». Ο δήμαρχος της Νίκαιας τόνισε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της εκτός σχεδίου περιοχής γύρω από το "Σπίτι της Αρσης Βαρών" και να προχωρήσει η διάνοιξη της οδού Ακροπόλεως ώστε να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στην περιοχή. Ο υπόλοιπος χώρος μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί με εγκαταστάσεις για τη νεολαία και τους δημότες».

Τέλος, σημείωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για τη μεταολυμπιακή χρήση του «Σπιτιού της Αρσης Βαρών» θα πρέπει να καλυφθούν και από άνεργους δημότες της περιοχής. Από την πλευρά της, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού είπε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που έθεσε η δημοτική αρχή της Νίκαιας και συγκεκριμένα την αξιοποίηση γειτονικών χώρων για αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεσμεύτηκε επίσης ότι η ολική αποκατάσταση του γηπέδου «Παντελής Νικολαΐδης» θα προχωρήσει άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ