ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Το νερό πρέπει να είναι κάτω από τον απόλυτο δημόσιο έλεγχο

Περιοδεία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου στην ΕΥΑΘ.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Την κάθετη αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), με οποιονδήποτε τρόπο, σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στους εργαζόμενους της εταιρείας, όπου περιόδευσε χτες μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους τη συνεπή και σταθερή θέση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αλλά και τη συμβολή τους στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Από την περιοδεία στα γραφεία των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, αποκαλύφθηκαν οι συνέπειες της πορείας ιδιωτικοποίησης που ακολουθείται ήδη από το 2000 και οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση του προσωπικού (απέμειναν να δουλεύουν 350 εργαζόμενοι από 800), σε εκχώρηση μιας σειράς έργων σε ιδιώτες εργολάβους, κ.λπ. Οπως είπαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, σήμερα η δουλειά στην ΕΥΑΘ βγαίνει από τους δεκάδες σπουδαστές του ΤΕΙ που κάνουν εκεί την πρακτική τους άσκηση.

Στις συζητήσεις με τους υπαλλήλους στα γραφεία, αλλά και στη συγκέντρωση που έγινε στο κτίριο του πρώην ΟΑΘ, οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν πως, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το σχέδιο ιδιωτικοποίησης προχωρά και μάλιστα γρήγορα. Συμφώνησαν πως οι προτάσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για δήθεν πέρασμα της ΕΥΑΘ στους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους θα αλλάξει απλά το διαχειριστή της ιδιωτικοποίησης.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, περιουσίας του Δημοσίου, ακόμα και του νερού, γίνεται για να δοθεί νέα διέξοδος κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερο κόστος και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα, απολύσεις και παραπέρα αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Motion Team

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ξεκαθάρισε πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον από­λυτο δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά και σε άριστη ποιότητα στο λαό, στα πλαί­σια ενός ενιαίου δημόσιου οργανισμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους που χρόνια τώρα αντιπαλεύουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, κεφαλαιοποιώντας τον και πολιτικά, με ψήφο παντού, στην περιφέρεια και στους δήμους, στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Από την περιοδεία στην ΕΥΑΘ
Από την περιοδεία στην ΕΥΑΘ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Διαλέξτε ανάμεσα σε «υπηρέτες» και αγωνιστές!

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Ν. Γκατζή, στο Νοσοκομείο Βόλου και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Βαγγέλης Μπούτας
Ο Βαγγέλης Μπούτας
Το Νοσοκομείο του Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισκέφτηκαν, χτες, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Στις συζητήσεις που είχαν με εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και με φοιτητές αναδείχτηκαν τα πραγματικά και βασικά αίτια που οδηγούν στη σημερινή υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς το λαό και της επιστημονικής γνώσης προς τη σπουδάζουσα νεολαία. Κι όπως τόνισε ο Β. Μπούτας, τα αίτια βρίσκονται στο καπιταλιστικό σύστημα που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες, βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Μόρφωσης, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μιλώντας με εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο Β. Μπούτας επισήμανε ότι με τον «Καλλικράτη» η παροχή Υγείας θα γίνει ακόμα πιο ακριβή για τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρό επιχειρηματία, το νέο και το συνταξιούχο της λαϊκής οικογένειας, καθώς θα μειωθεί κι άλλο η κρατική και εργοδοτική δαπάνη, μέσω της μετακύλισης σημαντικού τμήματός της στον ίδιο τον εργαζόμενο και, ταυτόχρονα, θα ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο. Και η μεταφορά των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας στην Τοπική Διοίκηση είναι έμμεσος τρόπος για την παράδοσή τους στην επιχειρηματική δράση.

Στη συζήτηση που είχε με φοιτητές του Πανεπιστημίου ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε ότι η Παιδεία, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, ευθυγραμμίζεται, σε λειτουργίες και περιεχόμενο, με τις ανάγκες ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

Και υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η πολιτική της ΕΕ, που προωθεί η κυβέρνηση με τη συμφωνία της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ωθεί τις επιχειρήσεις να βάλουν πόδι, ως επενδυτές - χορηγοί, σε πανεπιστημιακές έδρες και προγράμματα, να ασκούν διδακτικό και ερευνητικό έργο, να πουλούν «πακέτα» στους φοιτητές με τσουχτερά δίδακτρα κι άλλα πολλά.

Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη - τόνισε ο Β. Μπούτας - ο λαός έχει να διαλέξει ανάμεσα σε «υπηρέτες» και αγωνιστές. Ανάμεσα στους υποψήφιους οι οποίοι υπηρετούν την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Παιδεία και την Υγεία - Πρόνοια, που φουντώνει την ανεργία και παίρνει από τη φτωχολογιά για να δίνει στην πλουτοκρατία και στους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αντιμάχονται αυτή την πολιτική.

Και πρέπει να ξέρει ο εργαζόμενος, κάθε απλός άνθρωπος πως απ' αυτή την επιλογή του, ναι μεν δεν εξαρτώνται τα πάντα - ούτως, ή άλλως ο αγώνας συνεχίζεται - αλλά μπορεί να εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον του ίδιου και της οικογένειάς του...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
«Η δύναμη είναι στα χέρια του λαού»

Ο Γιώργος Μαρίνος

902

Ο Γιώργος Μαρίνος
Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Κώστα Μιχαήλ, υποψήφιο δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, περιόδευσε στην Κύμη και επισκέφθηκε τη μονάδα συσκευασίας σύκων, το εργοστάσιο της «Ηλεκτρομηχανικής» (αμυντική βιομηχανία) και το Νοσοκομείο Κύμης.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι εργαζόμενοι εξέφρασαν μαζικά την αγανάκτησή τους για την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τη διαμαρτυρία τους για την επίθεση κατά των μισθών και των συντάξεων, το υψηλό επίπεδο της ανεργίας, τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο, τους κινδύνους για το κλείσιμο του εργοστασίου της «Ηλεκτρομηχανικής».

Στις παρεμβάσεις του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Αυτά είναι προβλήματα που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια και επιβάλλεται να γίνουν κριτήρια ψήφου στις εκλογές του Νοέμβρη, ώστε να τιμωρηθούν οι συνδυασμοί που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και επιδίδονται στα γνωστά ψηφοθηρικά παιχνίδια.

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" και το ΚΚΕ, που τη στηρίζει, βρίσκονται όλα τα χρόνια κοντά στους λαϊκούς ανθρώπους της περιοχής και παρεμβαίνουν για κάθε πρόβλημα σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και η δύναμη θα είναι στα χέρια του λαού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ