Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Το νερό πρέπει να είναι κάτω από τον απόλυτο δημόσιο έλεγχο

Περιοδεία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου στην ΕΥΑΘ.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Την κάθετη αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), με οποιονδήποτε τρόπο, σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στους εργαζόμενους της εταιρείας, όπου περιόδευσε χτες μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους τη συνεπή και σταθερή θέση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αλλά και τη συμβολή τους στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Από την περιοδεία στα γραφεία των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, αποκαλύφθηκαν οι συνέπειες της πορείας ιδιωτικοποίησης που ακολουθείται ήδη από το 2000 και οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση του προσωπικού (απέμειναν να δουλεύουν 350 εργαζόμενοι από 800), σε εκχώρηση μιας σειράς έργων σε ιδιώτες εργολάβους, κ.λπ. Οπως είπαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, σήμερα η δουλειά στην ΕΥΑΘ βγαίνει από τους δεκάδες σπουδαστές του ΤΕΙ που κάνουν εκεί την πρακτική τους άσκηση.

Στις συζητήσεις με τους υπαλλήλους στα γραφεία, αλλά και στη συγκέντρωση που έγινε στο κτίριο του πρώην ΟΑΘ, οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν πως, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το σχέδιο ιδιωτικοποίησης προχωρά και μάλιστα γρήγορα. Συμφώνησαν πως οι προτάσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για δήθεν πέρασμα της ΕΥΑΘ στους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους θα αλλάξει απλά το διαχειριστή της ιδιωτικοποίησης.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, περιουσίας του Δημοσίου, ακόμα και του νερού, γίνεται για να δοθεί νέα διέξοδος κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερο κόστος και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα, απολύσεις και παραπέρα αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Motion Team

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ξεκαθάρισε πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον από­λυτο δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά και σε άριστη ποιότητα στο λαό, στα πλαί­σια ενός ενιαίου δημόσιου οργανισμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους που χρόνια τώρα αντιπαλεύουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, κεφαλαιοποιώντας τον και πολιτικά, με ψήφο παντού, στην περιφέρεια και στους δήμους, στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Από την περιοδεία στην ΕΥΑΘ
Από την περιοδεία στην ΕΥΑΘ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ