Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
«Μαλώνουν» για το ποιος υπηρετεί καλύτερα το κεφάλαιο

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην περιοχή
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην περιοχή
Ενα καλοστημένο προεκλογικό παιχνίδι εξελίσσεται στην Ελευσίνα από τους υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, οι οποίοι συνδιοικούν το δήμο χωρίς κανένα πρόβλημα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ - παρά την «έκκληση» του νυν δημάρχου, Γ. Αμπατζόγλου, να συνεργαστούν εκ νέου - εμφανίζεται σε αυτές τις εκλογές με δικό της υποψήφιο, τον Β. Τόλη, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί καταγγέλλει τον δήμαρχο με τον οποίο συνεργάζονται στη διοίκηση του δήμου για «ενδοτισμό στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής». Από την άλλη ο δήμαρχος του ΣΥΝ καταγγέλλει την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για διεφθαρμένους υποψηφίους.

Και αυτή η «κόντρα» είναι σίγουρο ότι όσο προχωράνε οι μέρες προς τις εκλογές θα «οξυνθεί» και από τους δύο σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν την πολιτική της συνδιοίκησής τους, από τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Γιατί όλα τα προηγούμενα 3,5 χρόνια ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του δήμου δεν είχαν καμία απολύτως διαφωνία στην εφαρμογή κάθε αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

-- Μαζί εφάρμοσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με κάθε είδους σύμβαση.

-- Εσπευσαν πρώτοι να δηλώσουν συμμετοχή για ΣΔΙΤ βάζοντας ιδιώτες σε πολλούς τομείς του δήμου.

-- Εκαναν συνεχώς ωμές παρεμβάσεις στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

-- Εξυπηρέτησαν τους μεγαλοβιομήχανους της περιοχής νομιμοποιώντας τα εργοστάσιά τους μέσω του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, χαρακτηρίζοντας κάθε σπιθαμή γης βιομηχανική.

-- Διευκόλυναν μαζί με τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής (ο σημερινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ήταν αντινομάρχης) τα ΕΛΠΕ για να προχωρούν σήμερα στην επέκταση των εγκαταστάσεων της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ.

-- Αναγόρευσαν τους μεγαλοβιομήχανους της περιοχής σε «ευεργέτες» γεμίζοντας την πόλη με ταμπέλες με τα ονόματά τους και με ανταλλάγματα αρκετές «χορηγίες» κ.ά.

Πίσω λοιπόν από αυτό το ψεύτικο και υποκριτικό σκηνικό αντιπαράθεσης κρύβεται η προσπάθεια να αποτρέψουν τους εργαζόμενους της περιοχής να καταδικάσουν με την ψήφο τους αυτήν ακριβώς την πολιτική που θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πλέον μέσω του «Καλλικράτη». Κυρίως βέβαια επιδιώκουν να μη στραφεί καμία ψήφος ενάντια στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική που και οι δύο υπηρετούν. Και το σίγουρο είναι ότι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εργοδότες της περιοχής θα τρίβουν τα χέρια τους και πάλι γιατί όποιος από τους δύο και να εκλεγεί θα έχουν στις υπηρεσίες τους «άξιους» για τα συμφέροντά τους δημάρχους.

Η απάντηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, που βιώνουν στο πετσί τους την πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορεί να είναι άλλη από την όσο γίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ