Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με προβοκάτσιες προσπαθούν να πλήξουν το ΠΑΜΕ

Νέο κρούσμα αποκαλύφθηκε χτες, με φάκελο εθνικιστικού περιεχομένου που εμφάνιζε σαν αποστολέα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Η μαζικότητα και η απήχηση που έχουν οι θέσεις του ΠΑΜΕ, έχουν ενεργοποιήσει τα προβοκατόρικα αντανακλαστικά σε κύκλους που υπηρετούν την κυρίαρχη πολιτική και θέλουν το λαό φοβισμένο στη γωνία

MotionTeam

Η μαζικότητα και η απήχηση που έχουν οι θέσεις του ΠΑΜΕ, έχουν ενεργοποιήσει τα προβοκατόρικα αντανακλαστικά σε κύκλους που υπηρετούν την κυρίαρχη πολιτική και θέλουν το λαό φοβισμένο στη γωνία
Μια ακόμα προβοκάτσια σε βάρος του ταξικού κινήματος αποκαλύφθηκε χτες, όταν στα γραφεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα επιστράφηκε από τα ΕΛΤΑ φάκελος με ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο, που εμφάνιζε το ΠΑΜΕ σαν αποστολέα και είχε άγνωστο παραλήπτη. Είναι φανερό ότι ο αποστολέας του επεδίωκε συνειδητά να φανεί ότι ο φάκελος στέλνεται από το ΠΑΜΕ, γι' αυτό και στη θέση του αποστολέα χρησιμοποιούσε την πλήρη διεύθυνση και το τηλέφωνό του.

Την επιστολή υπογράφει κάποια «Παμμακεδονική Επιτροπή Εθνικής Αντιστάσεως». Απευθύνεται σε Ελληνες ομογενείς και αναφέρεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, τάσσεται κατά της «νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών» κ.λπ.

Οι θέσεις που εκφράζει το κείμενο καμιά σχέση δεν έχουν με τις θέσεις του ΠΑΜΕ. Αντίθετα, είναι κομμένες και ραμμένες στην επιδίωξη της αστικής τάξης να θολώσει τα νερά, να συκοφαντήσει το ταξικό κίνημα, να ταυτίσει με βρώμικο τρόπο στις λαϊκές συνειδήσεις τον πατριωτισμό της εργατικής τάξης με τον εθνικισμό διάφορων ανώνυμων και επικίνδυνων κύκλων.

Αλλωστε και στο παρελθόν, κύκλοι με τις ίδιες προθέσεις αποτέλεσαν όργανα για να στηθούν προβοκάτσιες σε βάρος του ΠΑΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αξιοποίηση στις απεργίες του περασμένου Μάη μιας εθνικιστικής οργάνωσης που φέρει τον τίτλο «Παμμακεδονικό Μέτωπο» και μέχρι να αποκαλυφθεί ο ρόλος του στην προβοκάτσια έξω από τη Βουλή, υπέγραφε σαν «ΠΑΜΕ».

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα προβοκάτσια και σημειώνει:

«Με την ένδειξη "οδός παραλήπτη άγνωστη" επεστράφη στα γραφεία του ΠΑΜΕ από τα ΕΛΤΑ φάκελος με αποστολέα το ΠΑΜΕ και με αναγραμμένα πάνω σε αυτόν τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για ένα φάκελο με εσώκλειστη επιστολή ακραίου εθνικιστικού περιεχομένου, που φυσικά ουδέποτε εστάλη από το ΠΑΜΕ, στον αναφερόμενο ή άλλο παραλήπτη.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη προβοκάτσια με στόχο να πληγεί το καθημερινά αυξανόμενο κύρος του ΠΑΜΕ. Επίσης, είναι προφανές ποιοι ενοχλούνται από τη δράση και την εμβέλεια του ΠΑΜΕ και γι΄ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες αισχρές και καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης μεθοδεύσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Να είναι όμως σίγουροι ότι όσοι καθοδηγούν και κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ