Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Τιμωρήστε τη «δολοφονική» ανάπτυξη

Στον Ωρωπό περιόδευσε την Κυριακή το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την περιοδεία στους χώρους που «δένουν» οι ψαράδες της περιοχής
Από την περιοδεία στους χώρους που «δένουν» οι ψαράδες της περιοχής
Η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης εκδηλώνεται σε κάθε περιοχή κι αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν «τοπικά» προβλήματα που δε συνδέονται με τη γενική πολιτική. Η επισήμανση αυτή ήταν στο κέντρο της συζήτησης που είχε την Κυριακή το πρωί με εργαζόμενους και νεολαίους στον Ωρωπό ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Νωρίτερα περιόδευσε σε καταστήματα της πόλης συνοδευόμενος από τους Θανάση Παντελόγλου και Ιπποκράτη Κοκκινόπουλο, υποψήφιους περιφερειακούς συμβουλους και τον Μιχάλη Χασιώτη, υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού.

Μιλώντας σε μια περιοχή, η οποία αποτελεί μεγάλο φιλέτο της Αττικής για τους βιομήχανος, τους μεγαλοκατασκευαστές, τους επιχειρηματίες ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: Τι θέση παίρνουν για όσα απασχολούν τις λαϊκές οικογένειες (ασφαλής και ποιοτική στέγη, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, ασφαλής διαχείριση και επεξεργασία αποβλήτων κ.ά.) οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ, οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι»; Οπως υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, χρειάζονται δήμαρχοι και Περιφερειάρχες αγωνιστές που μαζί με το εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψουν να «κατέβει» διακόπτης της ΔΕΗ σε κανένα, που θα φροντίσει να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων, που θα κατευθύνει τα κονδύλια στις λαϊκές ανάγκες.

Από τη συζήτηση που έγινε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Ωρωπού
Από τη συζήτηση που έγινε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Ωρωπού
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη χρήση της γης σημείωσε: «Βασικός στόχος είναι η συγκέντρωση της ιδιοκτησίας της γης σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα, προωθείται η εμπορευματοποίηση της γης που ανήκει άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός καταργεί περιορισμούς στην αλλαγή χρήσης γης για να διευκολύνει την επενδυτική δράση των μονοπωλιακών ομίλων, θυσιάζοντας την προστασία της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των κατοίκων, του περιβάλλοντος». Ετσι παρέχεται η δυνατότητα χωροθέτησης εγκαταστάσεων βιομηχανίας και τουρισμού, ακόμα και σε ορεινούς όγκους, παραλίες και δάση.

Αναφερόμενος στο διαρκές έγκλημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, ο Θ. Παφίλης είπε: «Υπάρχουν αιτίες. Είναι κυρίως η ανεξέλεγκτη βιομηχανική, βιοτεχνική και εξορυκτική δραστηριότητα, τα βιομηχανικά απόβλητα. Είναι όμως και οι χωματερές που λειτουργούν χωρίς καμιά υποδομή και έλεγχο, η έλλειψη αποχετευτικών συστημάτων και βιολογικών καθαρισμών, τα απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, ακόμη και η ασύνετη χρήση λιπασμάτων. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν.

Είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ενώ γνώριζαν δεν έπαιρναν κανένα μέτρο για να μη θίξουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Είναι η ΕΕ γιατί, ενώ χαρακτηρίζει το εξασθενές χρώμιο σαν ένα από τα πλέον καρκινογόνα βαρέα μέταλλα, θέτει επιτρεπτά όρια, όταν οι επιστήμονες επιμένουν, ότι δεν πρέπει καν να ανιχνεύεται».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Μιχ. Χασιώτης και ο Ιππ. Κοκκινόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα Θανάση Παφίλη (2010-10-03 00:00:00.0)
Στον Ωρωπό την Κυριακή (2010-10-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το μολυσμένο νερό (2008-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ