Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προεκλογικές κορόνες και εμπόριο ελπίδων

Εκφράζει την ανησυχία της μήπως και δεν επιτευχθούν οι στόχοι του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού

Με κορόνες κατά του μνημονίου και άσφαιρα πυρά στην κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευσή της με την αντιλαϊκή στρατηγική του μνημονίου. Με δεδομένη τη συναίνεσή της στα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και τη δέσμευσή της να το εφαρμόσει πλήρως, επιδίδεται σε προεκλογικό εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της τακτικής ήταν η ομιλία που έκανε την Κυριακή σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, όπου δε δίστασε να ισχυριστεί ότι η καταψήφιση του μνημονίου από τη ΝΔ έγινε «για να έχει προοπτική η νεολαία και να μείνει στον τόπο της» (!)

Η σύμπλευση της ΝΔ με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, και με τη δήλωση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Πέρα από τις ανούσιες, ανώδυνες και γενικόλογες διαπιστώσεις, το «διά ταύτα» είναι η έκφραση ανησυχίας μην τυχόν και «πέσει έξω» ο προϋπολογισμός και δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις έναντι του μνημονίου.

«Το προσχέδιο του δεύτερου προϋπολογισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο», διαπίστωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας, εκφράζοντας την ανησυχία του, επειδή «παραμένουν οι αβεβαιότητες για την επίτευξη των στόχων» και επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί κόβει από τα έσοδα και όχι από τις δαπάνες.

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι διαπιστώσεις που κάνει, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, όπου το μόνο που καταλογίζει στην κυβέρνηση είναι ότι δεν τήρησε καμία από τις μεγάλες υποσχέσεις που έδωσε, αφήνοντας πάντως στο απυρόβλητο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Στο εσωκομματικό πεδίο, η αναζωπύρωση της φημολογίας για επιστροφή του Κ. Καραμανλή χρεώνεται από τη Ρηγίλλης στον ΛΑ.Ο.Σ., αλλά τροφοδοτείται και από δηλώσεις δικών της βουλευτών. Ενδεικτική η δήλωση (στο «Εθνος») του Α. Σπηλιωτόπουλου όπου αν και δηλώνει ότι ουδείς αμφισβητεί τον Α. Σαμαρά, ωστόσο συμπληρώνει ότι «επίσης για τη ΝΔ ο κύκλος του Κ. Καραμανλή εμφανίζεται να έχει κλείσει. Ομως, ενδεχομένως, αυτό να μην ισχύει για τον τόπο και στο μέλλον». Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδονται, μέσω συνεργατών, τα σενάρια της επιστροφής του.

Την ίδια ώρα, νέα ένταση στη Ρηγίλλης έχει προκαλέσει η συμμετοχή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Χρ. Κουρούση, στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Δημαρά. Τα στελέχη της ΝΔ χρεώνουν την κίνηση αυτή στην Ντ. Μπακογιάννη, καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ την είχε στηρίξει στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ