Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική καταδίκη του κατάπτυστου ψηφίσματος

Χιλιάδες υπογραφές συγκέντρωσε ήδη το κείμενο που διακινείται από την περασμένη Παρασκευή

Χιλιάδες είναι οι υπογραφές που συγκέντρωσε από τις πρώτες κιόλας ώρες της διακίνησής του το κείμενο καταδίκης της νέας προσπάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης να βάλει στο γύψο τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Από την Παρασκευή μέχρι και χτες Δευτέρα, άνθρωποι του μόχθου, συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων, προεδρεία συνδικαλιστικών οργανώσεων, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση και υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλη μαζικών φορέων, μαθητές και σπουδαστές, έβαλαν μαζικά την υπογραφή τους στο κείμενο όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Καλούμε τους εκπροσώπους της χώρας μας να καταψηφίσουν αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα. Να μην περάσουν ανάλογες αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα εθνικά κοινοβούλια. Δηλώνουμε πως κανένα σχετικό ψήφισμα δε θα καταφέρει να βάλει στο "γύψο" τις αγωνιστικές διαθέσεις μας, την πάλη μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, την πάλη ενάντια σε κάθε μέσο που αποβλέπει στη φίμωση του λαού, για την ανεμπόδιστη πολιτική και συνδικαλιστική δράση».

Παράλληλα με τη συλλογή υπογραφών, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του λαϊκού κινήματος εκδίδουν ανακοινώσεις ενάντια στο προωθούμενο ψήφισμα. Ανάμεσα σε άλλους, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει: «Οι συνταξιούχοι της χώρας μας θα συνεχίσουν να φέρονται "εξτρεμιστικά" και απείθαρχα στους δρόμους όλης της χώρας, προκειμένου να επιτύχουν τη λύση των προβλημάτων τους, αλλά και να ανατρέψουν τις πολιτικές που είναι η αιτία που τα δημιουργεί». Η Ομοσπονδία δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση «ότι τους αγώνες που κάνουμε με σημαία τα προβλήματά μας δεν τους διπλώνουμε ό,τι αποφάσεις και αν βγάλουν τα διάφορα "συμβούλια" είτε της Ευρώπης, είτε αλλού».

Στο ίδιο πνεύμα, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), καλεί τους Αντιστασιακούς αγωνιστές και αγωνίστριες της χώρας μας, τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ και τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, όλους τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν να καταδικάσουν με οργή και αγανάκτηση το κατάπτυστο αντιλαϊκό αντιδημοκρατικό ψήφισμα που προωθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στα εργατικά λαϊκά κινήματα. Επίσης, καλεί τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) και όλους τους αντιφασίστες/αντιστασιακούς συναγωνιστές της Ευρώπης να καταδικάσουν το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ