Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσβολή για το λαό τα εύσημα των ιμπεριαλιστών

Ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να παρουσιάσει σαν επιβράβευση για τα λαϊκά στρώματα το βραβείο που του απέδωσε το γερμανικό κεφάλαιο

Κάλπικες προσδοκίες στα λαϊκά στρώματα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες το 2012 και ότι η «χώρα θα βγει από το τούνελ», επιχείρησε να δημιουργήσει χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή στις κάλπες.

Ισχυρίστηκε ότι στόχος της κυβέρνησης «είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από το τούνελ» και υποσχέθηκε υποκριτικά «ένα πιο δίκαιο μέρισμα προς τους αδύναμους», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011, είναι ακριβώς η συνέχεια της προσπάθειας που ξεκινήσαμε για να βάλουμε τάξη στα οικονομικά του κράτους». Δηλαδή, η ένταση της επίθεσης εναντίον του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Φανερώνοντας τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «το 2011 θα γίνουν όλες οι μεγάλες αλλαγές», η προώθηση δηλαδή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έρχονται να μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και να ανατρέψουν κατακτήσεις δεκαετιών. «Το 2011 το καθοριστικό δεύτερο ημίχρονο για να αλλάξει η κατεύθυνση της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια προπαγάνδα αναμάσησε ο Γ. Παπανδρέου και κατά την απονομή την Κυριακή του βραβείου «Γκουάντριγκα» στο Βερολίνο, σαν αναγνώριση για την συνεπή εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το βραβείο δόθηκε στον Γ. Παπανδρέου «για τις προσπάθειές του να αποτρέψει την πτώχευση της ελληνικής οικονομίας». Η απονομή του έγινε με αφορμή στην 20ή επέτειο από την καπιταλιστική παλινόρθωση, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν.

Με το ίδιο βραβείο είχαν τιμηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, οι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το ίδιο βραβείο παρέλαβε και ο γερμανικός στρατός, «για την υπεύθυνη προσφορά του σε εξωτερικές αποστολές». Δηλαδή, για το μακέλεμα των λαών όπου Γης και τη συμμετοχή του στα κατοχικά μέτωπα.

«Επιδείξαμε την αποφασιστικότητά μας, αλλά και την πολιτική μας βούληση, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε βαθιές αλλαγές στη χώρα μας», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της τελετής, δικαιολογώντας πλήρως την επιλογή του να βραβευτεί από την πολιτική και οικονομική ελίτ της Γερμανίας.

Σε μια προκλητική λαθροχειρία, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει τη βράβευση σαν «αναγνώριση των επιτυχημένων προσπαθειών του ελληνικού λαού», που στενάζει κάτω από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι ο «ελληνικός λαός εργάζεται περισσότερο από όλους τους λαούς της Ευρώπης» και αμείβεται με τα χαμηλότερα μεροκάματα. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρόταξε τις ανατροπές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις και σε όλους τους τομείς «χωρίς να υπολογίζει το κόστος» ώστε να «δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί σήμερα στο Βελιγράδι για να μιλήσει σε εκδήλωση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ