Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την καταδίκη της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Περιοδείες του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας στις γειτονιές της Αθήνας

Στις εκλογές του Νοέμβρη χρειάζεται να εκφραστεί σαφές μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που κατατρέχει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, μήνυμα που δε θα επιδέχεται βολικών για το σύστημα παρερμηνειών το βράδυ των εκλογών. Αυτό το μήνυμα μπορεί να είναι μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια. Η ψήφος αυτή θα σημάνει ότι ο λαός είναι διατεθειμένος να δώσει μάχες για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, τη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τον πολιτισμό ενάντια στα ρετάλια που του πλασάρουν σήμερα. Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας προχτές βράδυ σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Ανδρέα, στη Λαμπρινή.

Προειδοποίησε ότι ο λαός δε θα δώσει τη διέξοδο που πρέπει στη σωρευμένη οργή του, αν επιλέξει αποχή, εφόσον αυτό σημαίνει ότι αφήνει τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις αλώβητες να κάνουν παιχνίδι σε βάρος του. Οτι λύση δεν είναι ούτε οι τάχα ανεξάρτητοι, π.χ. οι Δημαράς και Μητρόπουλος που στις βουλευτικές εκλογές, πέρυσι τέτοιον καιρό, καλούσαν σε υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσει ως κυβέρνηση τα πιο σκληρά μέτρα. Συμπλήρωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κοινές στρατηγικές επιλογές, εξ ου και ο νυν δήμαρχος, υποστηριζόμενος εκ νέου από ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. στήριξε σε όλα την κυβερνητική πολιτική. Επίσης, κατήγγειλε τη γενικότερη αναξιοπιστία που χαρακτηρίζει τη λεγόμενη «ανανεωτική αριστερά» και η οποία σήμερα άλλες κολεγιές κάνει στο Δήμο, αλλιώς σπάνε τα τσανάκια τους στην Περιφέρεια, κάθε φορά καταπώς τους συμφέρει.


Νωρίτερα, στη συγκέντρωση είχε μιλήσει η Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθήνας τονίζοντας ότι κριτήριο ψήφου τον Νοέμβρη για τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, η ανεργία, η ανασφάλεια, η εκμετάλλευση από λίγους του κοινωνικού πλούτου που παράγουν οι πολλοί, η καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Χαιρετισμού απηύθυνε η Τατιάνα Βουρδουμπά, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας.

Χτες το πρωί, ο Νίκος Σοφιανός περιόδευσε στη βιομηχανική περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε μηχανουργεία και συνεργεία της περιοχής. Αλλη μια περιοδεία που έγινε σε καλό κλίμα, γεννά αισιοδοξία για τη συνέχεια και δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν οι κομμουνιστές να ανοιχτούν πλατιά στο λαό, να απεγκλωβίσουν μεγάλες μάζες από το δικομματισμό και τις παραφυάδες του. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Σοφιανός θύμισε ότι πέρυσι το ΚΚΕ καθαρά και έντιμα προειδοποίησε τους ανθρώπους του μόχθου ότι έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων. Υπογράμμισε ότι ήταν προαποφασισμένα, πριν ακόμα από το διαβόητο Μνημόνιο, στη λογική του να φτηνύνει κι άλλο η εργατική δύναμη, να καταργηθούν τα όποια δικαιώματα απέμειναν, να εξαφανιστούν οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ. Σημείωσε ότι δίνεται τώρα μια μεγάλη ευκαιρία ο λαός να διορθώσει την ψήφο του, να εμπιστευτεί τις δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στους αγώνες ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα, να σημάνει αντίσταση και λαϊκή ανάταση.

Χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός περιόδευσε το Hondos Center στην Ομόνοια, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και πελάτες για την ακρίβεια, τις απολύσεις, την ανεργία, καλώντας σε συμπόρευση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κι αγώνα, προκειμένου να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης του συστήματος, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το μεγάλο κεφάλαιο θησαύρισε, ενώ οι εργαζόμενοι πάλι υπό πίεση ήταν. Το βράδυ περιόδευσε στα καφενεία της πλατείας Γκύζη. «Οργωμα» της Αθήνας, κάθε λαϊκής γειτονιάς της, είχαμε και το Σάββατο, όταν το απόγευμα περιόδευσε στην περιοχή του Ασύρματου στα Πετράλωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ