Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Στην υπηρεσία των μονοπωλίων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος χρησιμοποίησε χτες σαν «ντεκόρ» για την προεκλογική εκστρατεία του ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας Γ. Καμίνης. Οπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου, στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου με την αρμόδια υπουργό βρέθηκαν το πρόγραμμα «Αθήνα - Αττική 2014», για την υποτιθέμενη αναβάθμιση των υποβαθμισμένων γειτονιών του κέντρου της Αθήνας, την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων, τις αστικές αναπλάσεις κ.ά.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που με το φερετζέ της «περιβαλλοντικής» και «χωροταξικής ευαισθησίας», παραδίδει την Αθήνα και ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αττικής βορά στα μονοπώλια και θωρακίζει την κερδοφορία του. Για ένα πρόγραμμα που μέσα από τις προτεραιότητες που βάζει, για βελτίωση των υποδομών στις μεταφορές, παραδίδει τις δημόσιες συγκοινωνίες στο κεφάλαιο με έργα ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης (π.χ. μετρό, τραμ κ.λπ.) για να πληρώνει ακόμη πιο ακριβά εισιτήρια ο δημότης. Κάτω από τις εξαγγελίες για αναπλάσεις υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου, εννοείται η παράδοση ολόκληρων υποβαθμισμένων γειτονιών (πλατεία Θεάτρου, Πλατεία Αττικής κ.ά.) αντί «πινακίου φακής» σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα τις μεταβάλλουν σε «φιλέτα», όπως έχει γίνει ήδη στου Ψυρρή, για υψηλά και μόνο βαλάντια. Με δεδομένο ότι ο Γ. Καμίνης με όλα αυτά συμφωνεί, τότε ο δήμος όχι μόνο δεν μπαίνει στην υπηρεσία της πόλης και του δημότη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αλλά μόνο στην υπηρεσία των μονοπωλίων και όλων αυτών που θέλουν να μεταβάλλουν την Αθήνα σε μητροπολιτικό γκέτο κερδοσκοπίας για λίγους.

Είναι και αυτά ένας ακόμα λόγος οι Αθηναίοι να καταψηφίσουν τον κυβερνητικό υποψήφιο, να υπερψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που έχει στο κέντρο του προγράμματός της την απόκρουση της πολιτικής που λειτουργεί για το μεγάλο κεφάλαιο και βλάπτει τα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ