ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οσφυγμός της Θεσσαλίας του μόχθου και των αγώνων, των μεροκαματιάρηδων των αστικών κέντρων και των ξωμάχων του κάμπου, της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, μα και της σημερινής ανυπότακτης νεολαίας χτύπησε δυνατά την περασμένη Κυριακή, στη φιλόξενη αίθουσα της ΔΕΥΑ Λάρισας, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες της 3ης Πανθεσσαλικής Συνδιάσκεψης της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η μεστή και εμπεριστατωμένη εισήγηση της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής συνόψισε τις πλούσιες εμπειρίες που η Οργάνωση απέκτησε τα δύο τελευταία χρόνια και, πατώντας γερά στη, δοκιμασμένη στη ζωή πολιτική του Κόμματος και στις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, προσδιόρισε με σαφήνεια τους άξονες που θα κινηθεί η οργάνωση το επόμενο διάστημα και καθόρισε τα καθήκοντα των κομμουνιστών της Θεσσαλίας, καθήκοντα που η ίδια η ζωή τους χρεώνει.

Ο πλούσιος και πολυποίκιλος προβληματισμός που αναπτύχθηκε στη συζήτηση που ακολούθησε, τόσο πάνω στο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ όσο και σ' αυτό της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής, που παρουσίασε ο Γραμματέας της, σ. Γιάννης Χώτος, απέδειξε τον ιδιαίτερο δυναμισμό που έχει η Οργάνωση Θεσσαλίας του Κόμματος, μετέδωσε χρήσιμες εμπειρίες και εκτιμήσεις από τη δράση, ανέδειξε αδυναμίες αλλά και τους τρόπους για να ξεπεραστούν, επαναβεβαίωσε τη δοκιμασμένη ιδεολογικοπολιτική ενότητα της Οργάνωσης. Οι αντιπρόσωποι φάνηκαν πως έχουν απόλυτα κατανοήσει αυτό που και ο σ. Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε στην παρέμβασή του: Τη μεγάλη σημασία που έχει και για το Κόμμα αλλά και για τον ταξικό αντίπαλο η περιοχή στην οποία ζουν και δρουν και συνεπώς, τις αυξημένες ευθύνες που επωμίζονται αυτοί οι ίδιοι αλλά και όλοι οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρέθηκαν οι προτάσεις του Κόμματος για τη λαϊκή εξουσία και για τη λαϊκή οικονομία και τι σημαίνουν αυτές για τη Θεσσαλία, ενώ διάχυτη ήταν η αποφασιστικότητα των αντιπροσώπων για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να πάρει σάρκα και οστά η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του ΑΑΔΜ στη Θεσσαλία. Την τιμητική τους είχαν και τα προβλήματα που απορρέουν από τη λειτουργία του Κόμματος και η ομόθυμη θέση - στάση αποφασιστικά να ξεπεραστούν.

Η όλη συζήτηση σφραγίστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις που ψηφίστηκαν και που αποτελούν οδηγό για δράση των κομμουνιστών της Θεσσαλίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ο λαός μας αξίζει και μπορεί να θέσει ως στόχο τη λαϊκή εξουσία

  Αποσπάσματα από την παρέμβαση του μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ στην Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη

«Το κεντρικό ζήτημα που βάζουν οι Θέσεις είναι το πώς θα μπορέσει να χτιστεί ένα Μέτωπο, μια συμμαχία, μια συνεργασία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα οργανώνει την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα του λαού, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Το Μέτωπο», σημείωσε ο ομιλητής, «θα πείσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι αξίζει και μπορεί να θέσει ως στόχο την κατάκτηση αυτής της λαϊκής εξουσίας, η οποία θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή ευημερία, θα προωθήσει την πολιτική ανεξαρτησία της χώρας από την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Λαϊκή εξουσία με εργατικό κυβερνητικό έλεγχο, που θα βγάλει την Ελλάδα στο προσκήνιο και θα διεκδικήσει συνεργασίες και συμφωνίες με χώρες, με κινήματα, με λαούς και κυβερνήσεις, με όλους όσοι θέλουν να αντισταθούν γενικότερα στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και κυρίως στην πολιτική των ηγετικών τους δυνάμεων».

Ο Σπύρος Χαλβατζής διευκρίνισε ότι «ως κόμμα, λέγοντας λαϊκή εξουσία εννοούμε την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Και δεν είναι άλλη από τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό ασφαλώς αφορά το ΚΚΕ. Ο τρόπος, η μορφή αν θέλετε το πώς αυτή η άποψη θα εκφραστεί και κυρίως ο χρόνος δεν είναι κάτι που θα λυθεί από τώρα και βέβαια δε θα λυθούν αυτά τα προβλήματα, χωρίς να πάρουμε υπόψη μας τις διαθέσεις των συμμάχων. Φυσικά, εξαρτάται και από το αποτέλεσμα της προσπάθειας που πρέπει να κάνουμε, για να κερδίζουμε συνεχώς συμμάχους σε μια πιο προωθημένη πορεία».

Ο ομιλητής σημείωσε, επίσης, πως «το Μέτωπο, ανεξάρτητα από τον τίτλο που θα πάρει, θα έχει αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό χαρακτήρα. Με την έννοια ότι θα αντιπαρατεθεί άμεσα με τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και με την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Και η κατεύθυνσή του πρέπει να είναι σαφής: Θα αντιπαλέψει, θα αμφισβητήσει τα μονοπωλιακά κέρδη, τα ίδια τα μονοπώλια, με προοπτική να επιβάλει ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας. Ωστε να κατοχυρωθούν οι κατακτήσεις που θα έχουν συντελεστεί στην πορεία του αγώνα, να διευρύνονται αυτές οι κατακτήσεις, να σιγουρεύονται».

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Μετώπου

Αναφερόμενος στις σχέσεις του ΚΚΕ με τους συμμάχους του στο Μέτωπο, ο ομιλητής τόνισε πως «έχει μια ιδιαίτερη σημασία να ξεκαθαρίσουμε στην αρχή μεταξύ μας και στην πορεία, στη λειτουργία του Μετώπου, με τους συμμάχους μας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία εφ' όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα. Οχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και γιατί οι κοινωνικές δυνάμεις που θα συναπαρτίζουν και θα συγκατοικούν σ' αυτό το Μέτωπο δε θα έχουν πλήρη ταύτιση συμφερόντων. Θα έχουν διαφορές πέρα από το κοινό συμφέρον της πάλης. Θα συμμετέχουν σ' αυτό το Μέτωπο δυνάμεις με διαφορετικό επίπεδο συνείδησης, με άλλη πείρα, άλλες ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές και απόψεις, επομένως η συνεργασία θα διαπνέεται και θα επηρεάζεται και από αυτές τις διαφορές. Διαφορές, τις οποίες θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αξιοποιεί ο αντίπαλος, για να υπονομεύει αυτό το Μέτωπο.

Πώς θα λύνονται αυτές οι διαφορές; Με τη διαπάλη την ιδεολογική μέσα στις γραμμές του Μετώπου. Με τη φροντίδα, όμως, αυτή η διαπάλη να μην εμποδίζει την κοινή δράση, να μη θέτει σε κίνδυνο το καταχτημένο επίπεδο συμφωνίας στη γενική κατεύθυνση. Οι διαφορές, βέβαια, δε θα λύνονται μόνο με συζητήσεις ανάμεσα στις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και μέσα στην πορεία των αγώνων και με τη βοήθεια του συσχετισμού δύναμης που θα διαμορφώνεται μέσα στην κοινωνία».

«Κάναμε λόγο αυτό το διάστημα για τους συμβιβασμούς», αναφέρθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σπύρος Χαλβατζής,«οι οποίοι είναι αναγκαίοι και επιτρεπτοί και βέβαια δε θα φέρνουν προς τα πίσω το λαϊκό κίνημα, αλλά θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προώθησή του. Δε θα ακυρώνουν τη δυναμική του και δε θα υποχωρούν μπροστά στις πιέσεις της αστικής τάξης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι να μην αλλοιώνουν οι όποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί το χαρακτήρα του μετώπου και να μην το οδηγούν το ίδιο το Μέτωπο στο συμβιβασμό.

Ολοκληρώνοντας ο ομιλητής την τοποθέτησή του για το μέτωπο σημείωσε πως «έχει ιδιαίτερη σημασία να παλεύουμε, ώστε να συμβαίνουν θετικές αναδιατάξεις στα πλαίσια του Μετώπου. Το Μέτωπο δε θα είναι κλειστό θα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις θα διευρύνεται συνεχώς με καινούριες δυνάμεις που θα πείθονται για την προοπτική του. Μπορεί στο δρόμο της πάλης, της σύγκρουσης, ενδεχόμενα να χάνονται και κάποιες δυνάμεις που ίσως δε θέλουν να προχωρήσουν, που θα παλινδρομήσουν σε δύσκολες φάσεις».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΤΟΣ
Ειδική δουλιά για την προβολή των θέσεων της Λαϊκής Οικονομίας

Παρουσιάζοντας την εισήγηση της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής της Θεσσαλίας, έκανε, μεταξύ των άλλων, ιδιαίτερη αναφορά στην ειδική δουλιά που πρέπει να κάνει η Οργάνωση στη Θεσσαλία για την προβολή των θέσεων της Λαϊκής Οικονομίας. Τόνισε συγκεκριμένα πως «η παραπέρα επεξεργασία που κάνουν οι Θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο, με την προβολή της Λαϊκής Οικονομίας και της Λαϊκής Εξουσίας, μας δίνει πρόσθετα εφόδια για να γίνει πιο πειστική η επιχειρηματολογία μας και να "μπολιάσει" την εναλλακτική μας πρόταση με τις ανάγκες των εργαζομένων και της χώρας μας. Να "μπολιάσει" τη μέχρι τώρα αντίθεση με το σύνολο ή πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής, με προβολή σε διάφορους τομείς, συνδεδεμένων με τη συνολική πρόταση της Λαϊκής Οικονομίας».

«Ολοκληρωμένες επεξεργασίες», σημείωσε ο ομιλητής, «πρέπει να κάνουμε και ως Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας για να εξειδικεύσουμε τη μορφή που θα παίρνει η προβολή της πρότασής μας για τη Λαϊκή Οικονομία στην περιοχή μας.

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας ή θα ακολουθήσει το δρόμο της συρρίκνωσης της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, της βίαιης απομάκρυνσής της ή θα ακολουθήσει το δρόμο της συγκέντρωσης της παραγωγής μέσα από τους αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς.

Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας θα κινείται στη σημερινή κατεύθυνση ή σε αυτήν των κτηνοτροφικών και αγροτοκτηνοτροφικών συνεταιρισμών, με διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των κτηνοτρόφων, καλής ποιότητας προϊόντα διατροφής για το λαό της περιοχής και της χώρας. Αυτά με τη σειρά τους συνδέονται με αναπροσαρμογή της φυτικής καλλιέργειας και για ανάγκες ζωοτροφών (όχι μεταλλαγμένων ή ζωικών αλεύρων), αλλά και με κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής άρδευσης (Κάρλα, Αχελώος...) και αντιπλημμυρικών, με άλλη πολιτική για τα δάση και τους βοσκότοπους.

Αρκετά προϊόντα (αγροτικά ή κτηνοτροφικά) έχουν άμεση σύνδεση με την ανάπτυξη αντίστοιχων βιοτεχνιών ή βιομηχανιών, π.χ., βαμβάκι - ιματισμός, ξυλεία - έπιπλο, τομέων που πλήττονται σήμερα. Η προβολή τέτοιων προτάσεων στο λαό της περιοχής, η υιοθέτησή τους από το λαϊκό κίνημα, θα ενώσει την εργατική τάξη με τους αγρότες και τους επαγγελματίες στη βάση των κοινών τους συμφερόντων και θα ξεφεύγει από τα πλαίσια έκφρασης απλής αλληλεγγύης (ή του συνθήματος «αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά»). Φυσικά, μαζί και με την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού για την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δυνάμεων της περιοχής (τσιμέντα, ενέργεια, μεταφορές, τουρισμός) ενώ θα αξιοποιηθεί και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για έρευνα στην υπηρεσία της ανάπτυξης της περιοχής».

«Είναι καθαρό», σημείωσε ο Γιάννης Χώτος, «πως μια τέτοια ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο σε αντίθεση με τα μονοπώλια, σε απειθαρχία και ρήξη με τις επιλογές της ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει έξω από τα πλαίσια ενός πανεθνικού σχεδιασμού και μιας κοινωνικοποιημένης παραγωγής (στα βασικά συγκεντρωμένα μέσα), στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας, που αποτελεί σήμερα ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του λαού και της χώρας».

Κερδίστε το στοίχημα, σύντροφοι!

Φτάνουμε; Δεν είμαστε λίγοι; Το παράδειγμα της «ΜΕΤΚΑ», που μετέφερε στη συνδιάσκεψη αντιπρόσωπος από το Βόλο, απαντάει. Χρόνια πριν, ένα φίλος του Κόμματος - τελευταία εντάχθηκε στις γραμμές μας - έκανε πρωτοπόρα, επίμονη, υπομονετική δουλιά. Ολη αυτή η προσπάθεια κατέληξε στη διαμόρφωση ταξικού ψηφοδελτίου, όπου συμμετείχαν και εργαζόμενοι, που παλιότερα είχαν στηρίξει ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, σε μια καθαρά αγωνιστική κατεύθυνση και έφερε τα πάνω - κάτω στο σωματείο. Δίπλα στις «λίγες» οργανωμένες δυνάμεις, υπάρχει ένα υπερπολύτιμο δυναμικό φίλων και ψηφοφόρων του Κόμματος. Φτάνει να τους εμπιστευτούμε, να τους αξιοποιήσουμε, να τους βοηθήσουμε κατάλληλα και θα βρούμε λύσεις, που θα δώσουν θαυμαστά αποτελέσματα.

* * * * *

Συγκεκριμένη και μελετημένη η επίθεση του αντίπαλου, στην προσπάθειά του να μειώσει την αποτελεσματικότητα των όπλων του λαϊκού κινήματος. «Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας δέχεται σφοδρή επίθεση», τόνισε άλλος αντιπρόσωπος, «γιατί παίζει το ρόλο της ατμομηχανής του εργατοϋπαλληλικού κινήματος στη Θεσσαλία». Βάλτε μπρος, σύντροφοι...

* * * * *

Διάχυτη η εντύπωση στο Σώμα ότι δε μας περιμένουν ανοιχτοί λεωφόροι. «Η βομβιστική ενέργεια στο περιοδικό της Κανέλλη είναι ένα προανάκρουσμα της όξυνσης της ταξικής πάλης στη χώρα μας», τόνισε αντιπρόσωπος από τα Τρίκαλα. Συνεπώς, αυξημένη επαγρύπνηση.

* * * * *

Στην πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Βόλου για ζητήματα παιδείας, η πορεία κατέληξε έξω από τη Νομαρχία. Εκεί, όπως ανέφερε αντιπρόσωπος, στέλεχος της ΚΝΕ, διαβάστηκε ανακοίνωση συμπαράστασης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων (ΣΕΑΣ). Αυθόρμητο, μαζικό, ενθουσιώδες, ήρθε το χειροκρότημα των φοιτητών. Εμπρακτη απόδειξη ότι η νεολαία - και όχι μόνο - περιμένει από τα πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής τάξης να θέσουν στο κέντρο της προσοχής τους το τεράστιο πρόβλημα της Παιδείας και να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση. Το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία τούς αφορά άμεσα.

* * * * *

«Τη σχολική περίοδο '96 - '97, είχαμε στη Λάρισα 27 μαθητές σε ιδιωτικά Λύκεια. Σήμερα έχουμε 500 μαθητές. Στο Βόλο, η Μητρόπολη ίδρυσε φέτος ιδιωτικό Γυμνάσιο - Λύκειο. Στη Λάρισα, παραθρησκευτικοί κύκλοι ελέγχουν ιδιωτικό Γυμνάσιο - Λύκειο. Ιδιωτικά Λύκεια ήταν χορηγοί στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο με συνδιοργάνωση του Δήμου Λάρισας. Μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ξεκινά τη διαφημιστική του καμπάνια το καλοκαίρι με προσκλήσεις σε επιλεγμένους μαθητές για δωρεάν συμμετοχή σε συναυλία δημοφιλέστατου, στη νεολαία, δίδυμου τραγουδοποιών». Στοιχεία αποκαλυπτικά του τι ακριβώς γίνεται στο χώρο της εκπαίδευσης, που ανέφερε στην ομιλία του σύντροφος εκπαιδευτικός.

* * * * *

Φαίνεται πως ...δεν υπάρχει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Λάρισα. Πλήρης η αποσιώπηση της ύπαρξης και της δράσης του από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ, όπως κατήγγειλε συντρόφισσα αντιπρόσωπος. Δουλιά δικιά μας, λοιπόν, να το κρατάμε εμείς στην επικαιρότητα, με την αντιΝΑΤΟική δράση μας.

* * * * *

Με καλές συσπειρώσεις, συστηματική, επίμονη δουλιά, μπορούμε στην ΤΑ να πετυχαίνουμε στόχους πολύ υψηλότερους από τα κομματικά μας ποσοστά. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ στο Ζάρκο, π.χ., αλλά από το '63 - 20 συνεχή χρόνια, αν αφαιρέσουμε τη χούντα - κομμουνιστή κοινοτάρχη ή δήμαρχο βγάζουν οι κάτοικοι, όπως σημείωσε αντιπρόσωπος από την περιοχή. Είναι τυχαίο;

* * * * *

Δε χαρίζουμε κανέναν εργαζόμενο. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες για συνεργασίες - συμπαράταξη με όλους όσοι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ένα ταξικό ψηφοδέλτιο, να αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων τους. Τις ίδιες τις μέρες των εκλογών, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η ΣΕΑΣ έπιασε για πρώτη φορά επαφές σε τέσσερις εργασιακούς χώρους, όπου κυριαρχεί η ΔΑΚΕ, ενώ η μία παραπάνω έδρα που πήραν οι ταξικές δυνάμεις στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης πολιτικής συνεργασιών, που προωθήθηκε στο ταξικό ψηφοδέλτιο. Και έπεται η συνέχεια...

* * * * *

Γιατί καθυστερούμε στην οικοδόμηση; Πόσο το «φροντίζουμε» αυτό το καθήκον; Χαρακτηριστική η ομολογία αντιπροσώπου: «Εχω σκορπίσει αρκετά Καταστατικά του Κόμματος μέσα σε εργοστάσια και δεν έχω πάει να τα πάρω πίσω μαζί με τα βιογραφικά». Να πάμε, σύντροφε, να πάμε. Αυτή τη βδομάδα κιόλας.

* * * * *

Αγγίζει τον κόσμο ή όχι το πρόβλημα της Υγείας; «Μια φορά σχεδιάσαμε σαν ΚΟΒ τη δουλιά μας», τόνισε μια αντιπρόσωπος από το χώρο της Υγείας, «και ούτε εμείς δεν περιμέναμε τέτοιο αποτέλεσμα. Καλέσαμε σε μια σύσκεψη κόμματα και φορείς της Λάρισας να συζητήσουμε τη θέση μας για την Υγεία και ήρθαν όλοι! Μας συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία μας, αναγνώρισαν το δίκιο των απόψεών μας, μέχρι που ένας δημοτικός σύμβουλος άλλης παράταξης, σε δημοτικό συμβούλιο που έγινε λίγες μέρες μετά, έβαλε και υποστήριξε τις δικές μας απόψεις». Ετσι είναι, συντρόφισσα. «Πονάει» ο κόσμος για τα προβλήματα της Υγείας. Μόνο που χρειάζεται το κατάλληλο «εμβόλιο» για να «πάρει» μπροστά. Εσείς, μάλλον, το ανακαλύψατε. Κάντε, λοιπόν, μαζική χρήση.

* * * * *

«Απορία» αντιπροσώπου: «Μας λέγανε ότι έχουν μοιράσει τον κόσμο Ρώσοι - Αμερικάνοι. Τώρα κανένας δε βγαίνει να πει: Τι έγινε, βρε παιδιά, μ' εκείνη τη μοιρασιά; Ισχύει ακόμη;».

* * * * *

Οι αρχές λειτουργίας του Κόμματος βρέθηκαν στο κέντρο της συζήτησης. Και η παρατήρηση αντιπροσώπου «χτύπησε» κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος: «Δε φτάνει να υμνούμε σ' όλους τους τόνους τις αρχές και τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά. Πρέπει και να τα εφαρμόζουμε στην πράξη».

* * * * *

«Το βασικό στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε είναι, πώς, με ποιο τρόπο, κάθε κρίκος του Κόμματος και της ΚΝΕ θα μάθει να δουλεύει αποτελεσματικά για την οικοδόμηση του Μετώπου», σημείωσε, στην ομιλία του, αντιπρόσωπος ΚΝίτης. Κερδίστε το λοιπόν, σύντροφοι! Στη Θεσσαλία έχετε δείξει ότι το μπορείτε.

Ομόφωνα!

Η 3η Πανθεσσαλική Συνδιάσκεψη ψήφισε ομόφωνα τις θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο. Ομόφωνα επίσης ψήφισε την εισήγηση της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής και την εισήγηση της απερχόμενης Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Εξέλεξε επίσης νέα Επιτροπή Περιοχής καθώς και τους αντιπροσώπους της Κομματικής Οργάνωσης για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος.

Η εκλεγμένη Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε, ομόφωνα, Γραμματέα της τον Γιάννη Χώτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ