Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οσφυγμός της Θεσσαλίας του μόχθου και των αγώνων, των μεροκαματιάρηδων των αστικών κέντρων και των ξωμάχων του κάμπου, της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, μα και της σημερινής ανυπότακτης νεολαίας χτύπησε δυνατά την περασμένη Κυριακή, στη φιλόξενη αίθουσα της ΔΕΥΑ Λάρισας, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες της 3ης Πανθεσσαλικής Συνδιάσκεψης της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η μεστή και εμπεριστατωμένη εισήγηση της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής συνόψισε τις πλούσιες εμπειρίες που η Οργάνωση απέκτησε τα δύο τελευταία χρόνια και, πατώντας γερά στη, δοκιμασμένη στη ζωή πολιτική του Κόμματος και στις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, προσδιόρισε με σαφήνεια τους άξονες που θα κινηθεί η οργάνωση το επόμενο διάστημα και καθόρισε τα καθήκοντα των κομμουνιστών της Θεσσαλίας, καθήκοντα που η ίδια η ζωή τους χρεώνει.

Ο πλούσιος και πολυποίκιλος προβληματισμός που αναπτύχθηκε στη συζήτηση που ακολούθησε, τόσο πάνω στο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ όσο και σ' αυτό της απερχόμενης Επιτροπής Περιοχής, που παρουσίασε ο Γραμματέας της, σ. Γιάννης Χώτος, απέδειξε τον ιδιαίτερο δυναμισμό που έχει η Οργάνωση Θεσσαλίας του Κόμματος, μετέδωσε χρήσιμες εμπειρίες και εκτιμήσεις από τη δράση, ανέδειξε αδυναμίες αλλά και τους τρόπους για να ξεπεραστούν, επαναβεβαίωσε τη δοκιμασμένη ιδεολογικοπολιτική ενότητα της Οργάνωσης. Οι αντιπρόσωποι φάνηκαν πως έχουν απόλυτα κατανοήσει αυτό που και ο σ. Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε στην παρέμβασή του: Τη μεγάλη σημασία που έχει και για το Κόμμα αλλά και για τον ταξικό αντίπαλο η περιοχή στην οποία ζουν και δρουν και συνεπώς, τις αυξημένες ευθύνες που επωμίζονται αυτοί οι ίδιοι αλλά και όλοι οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρέθηκαν οι προτάσεις του Κόμματος για τη λαϊκή εξουσία και για τη λαϊκή οικονομία και τι σημαίνουν αυτές για τη Θεσσαλία, ενώ διάχυτη ήταν η αποφασιστικότητα των αντιπροσώπων για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να πάρει σάρκα και οστά η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του ΑΑΔΜ στη Θεσσαλία. Την τιμητική τους είχαν και τα προβλήματα που απορρέουν από τη λειτουργία του Κόμματος και η ομόθυμη θέση - στάση αποφασιστικά να ξεπεραστούν.

Η όλη συζήτηση σφραγίστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις που ψηφίστηκαν και που αποτελούν οδηγό για δράση των κομμουνιστών της Θεσσαλίας για τα επόμενα δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ