Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση Παντελεήμονα κατά Χριστόδουλου

Επίθεση κατά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Κορίνθου, Παντελεήμων, με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», όπου τον χαρακτηρίζει «χουντικό» και «σατραπίσκο» και θέτει ερωτήματα για το ρόλο που έπαιξαν στην εκλογή του αρχιεπισκόπου παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και επιχειρηματίες.

«Περιμέναμε, αναφέρει ο μητροπολίτης Κορίνθου, πάρα πολλά από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Εγώ δε, όλως ιδιαιτέρως. Οφείλει πάρα πολλά σε μένα, διότι, αν έγινε αρχιεπίσκοπος, οφείλεται κατά ένα μέγιστο ποσοστό σε μένα. Υστερα από τόσες ευεργεσίες που έκανα για εκείνον, ύστερα από τόσα τα οποία έκανα και τον κάλυψα που ήταν χουντικός!.. Δυστυχώς όμως, διεψεύσθην άρδην!».

Σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων, επισημαίνει ότι «δεν είναι θέμα δογματικό, ούτε έχει σχέση με τη σωτηρία μας και αναρωτιέμαι, αξίζει τον κόπο να γίνει όλος αυτός ο διχασμός για ένα τέτοιο θέμα;». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο μητροπολίτης Κορίνθου καυτηριάζει τη συχνή παρουσία του αρχιεπισκόπου στα Μέσα Ενημέρωσης και επισημαίνει ότι αυτό υποδηλώνει «λαϊκισμό και εκκοσμίκευση». Επίσης προτείνει το χωρισμό κράτους - Εκκλησίας και σημειώνει ότι η Εκκλησία «ήδη έχει εκτραπεί και έχει πολύ προτεσταντικό και καθολικιστικό πνεύμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ