Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η φιέστα της Χάγης

Τελικά, η στιγμή της διπλανής φωτογραφίας, που απαθανατίζει τη στιγμή της εκτόξευσης μιας τούρτας στο πρόσωπο του Αμερικανού εκπροσώπου στην Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα στη Χάγη, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Κι αυτό, γιατί μάλλον συμβολίζει τόσο την ουσία της φιέστας, που οργάνωσαν οι ισχυροί του πλανήτη, για να διαφημίσουν την... ευαισθησία τους για το περιβάλλον και να αποκοιμίσουν την αυξανόμενη ανησυχία των λαών, όσο και την αντίδραση των τελευταίων.

Η Παγκόσμια Σύνοδος έληξε, κι όπως ομολόγησε ο πρόεδρός της δεν κατέληξε πουθενά. «Η διάσκεψη του ΟΗΕ για την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη απέτυχε», σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Συνόδου.

Εγινε έτσι φανερό, για μια ακόμη φορά, ο επικίνδυνος και απάνθρωπος χαρακτήρας του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, με τη μια ή την άλλη μορφή του. Αποκαλύπτεται ο αξεπέραστος χαρακτήρας των εντεινόμενων αντιφάσεων και των εντονότερων αδιεξόδων του, που πληρώνουν βαριά οι λαοί και η φύση. Αναδείχνεται η αντιιμπεριαλιστική πάλη ως η μοναδική διέξοδος. Συμπεράσματα, που βάζουν τους λαούς και ιδιαίτερα τις δημοκρατικές, ριζοσπαστικές και προοδευτικές δυνάμεις, μπροστά σε σοβαρότατες ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ