Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθαίνουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας

Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος πολιτών που αγωνίζονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που βλέπουν να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση πληθαίνουν. Οι κομμουνιστές είναι στο κέντρο του στόχου. Η δράση τους ενοχλούσε και εξακολουθεί να ενοχλεί. Τα νέα κρούσματα βιας σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλονται από τους βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο και Νίκο Γκατζή. Σε Ερώτησή τους που απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης αναφέρουν:

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα κρούσματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα οποία είναι επακόλουθο του διάχυτου αντικομμουνισμού της κυβέρνησης και της επιχείρησης τρομοκράτησης των κομμουνιστών, αλλά και όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Κώστα Ψυχογιού, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στις 8/11/2000 από αστυνομικούς της "ομάδας Ζ" στη διάρκεια προγραμματισμένου μαθητικού συλλαλητηρίου και οδηγήθηκε στο ΙΖ Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης για "εξακρίβωση στοιχείων".

Η άλλη περίπτωση αφορά τους δύο νεολαίους φοιτητές που το βράδυ της Δευτέρας (6 Νοέμβρη), βγαίνοντας από τα γραφεία του ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, έπεσαν σε μπλόκο "Ζητάδων" και αφού ξυλοφορτώθηκαν, δέθηκαν πισθάγκωνα και οδηγήθηκαν στο τμήμα για τα περαιτέρω, ξυλοδαρμό, θρασύδειλες απειλές, όπως "εγώ έχω σκοτώσεις τέσσερις και μη μου κολλάτε!" και άλλα απαράδεκτα, παρουσία της αξιωματικού υπηρεσίας. Να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις των υποτιθέμενων οργάνων της τάξης έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν με συλλήψεις ακόμα και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μαζί με συνδικαλιστή έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις. Ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, η απάντηση ήταν ότι θα ρωτήσει τους αστυνομικούς εάν αληθεύουν οι καταγγελίες!

Μετά τα παραπάνω Ερωτάται ο υπουργός:

- Είναι ενήμερη η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών, που θυμίζουν παλιές εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, και αν ναι, θεωρεί ότι αυτή πρέπει να είναι η εικόνα και η συμπεριφορά του σύγχρονου αστυνομικού και της Αστυνομίας;

- Ποια είναι τα ονόματα των συγκεκριμένων αστυνομικών που εμπλέκονται και αν πρόκειται να προχωρήσει στην ουσιαστική διερεύνηση των περιπτώσεων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους ή ο κάθε Ελληνας πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος μπροστά στην αστυνομική αυθαιρεσία;

- Προτίθεται να πάρει κάποια μέτρα και ποια για τον περιορισμό τέτοιων κρουσμάτων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ