Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λιγότερο... αντικοινωνική

«Απαιτείται αναπροσανατολισμός της πορείας οικοδόμησης της Ευρώπης σε κατεύθυνση πιο δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική», τονίζουν τα αριστερά και οικολογικά κόμματα της Ευρώπης, που συμμετέχουν στο Φόρουμ της Νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συναντήθηκαν στη Ρώμη στο πλαίσιο της 19ης Συνόδου τους». Η είδηση γράφτηκε στην προχθεσινή «Αυγή», έτσι όπως την αναφέρουμε και τη σημειώνουμε, γιατί μας δημιούργησε ορισμένες απορίες:

Τι σημαίνει το «πιο δημοκρατική»; Μήπως, λιγότερο αντιδημοκρατική, δηλαδή... λιγότερο ηλεκτρονικό φακέλωμα και... μισή Σένγκεν ή... λιγότερο βαριές ανισότιμες και εκμεταλλευτικές σχέσεις μεταξύ των χωρών - μελών της κοινότητας; 'Η, το «πιο κοινωνική» σημαίνει λιγότερο αντικοινωνική απ' ό,τι είναι σήμερα;

Οχι, δεν παίζουμε το γνωστό «παιγνίδι», με το μισογεμάτο και μισοάδειο ποτήρι. Αλλοι το παίζουν... Απλά, θέλουμε να σημειώσουμε δυο πράγματα. Πρώτον, για να γίνει λιγότερο αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιοικολογική η σημερινή ΕΕ, δε χρειάζεται «αναπροσανατολισμός της πορείας οικοδόμησής της». Αυτό μπορεί να γίνει και στα πλαίσια των σημερινών κατευθύνσεών της, αρκεί να δυναμώσει ουσιαστικά η πάλη των εργατικών και άλλων μαζικών λαϊκών κινημάτων. Δεύτερον: Μια ενωμένη Ευρώπη, όμως, που συμφέρει τους λαούς, θα είναι τελικά μια Ευρώπη του σοσιαλισμού, όπως σημειώνουν και οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, για το 16ο Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ