Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αυταπάτες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι, λένε και ταιριάζει «γάντι» αυτή η παροιμία στην περίφημη κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα της Ολυμπιακής! Εξήντα ένας συνολικά βουλευτές υπέγραψαν μια ερώτηση προς την κυβέρνηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, ανησυχώντας μήπως υπάρξουν απολύσεις. Σιγά παιδιά, μην συνωστίζεστε όλοι θα πάρετε.

Αλλα πώς γίνεται, άραγε, να είσαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης και κατά των απολύσεων; Γιατί βέβαια στην ερώτηση μόνο διευκρινίσεις ζητούνται, δεν εκφράζεται καμιά αντίθεση στην πολιτική λογική της κυβέρνησης. Δεν ξέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι το ένα συνεπάγεται το άλλο; Δεν είναι δα και λίγες οι επιχειρήσεις που ξεπούλησε η κυβέρνηση για να επικαλεστούν έλλειψη εμπειρίας!

Ομως, για να είμαστε και λίγο σοβαροί, όποιος πραγματικά θέλει να πει όχι στις κυβερνητικές επιδιώξεις για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και να μην έχει την αυταπάτη, πως μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να το κάνει...

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ και αυτό χτες από τον υπουργό Εργασίας, Τάσο Γιαννίτση: Οτι ο ΣΕΒ διαφωνεί με το νομοσχέδιό του για τις εργασιακές σχέσεις. Γεγονός, το οποίο παρουσίασε ως ένδειξη φιλολαϊκότητας του νομοσχεδίου!

Ετσι όπως μας τα λέει δηλαδή μην απορήσετε κιόλας, αν δείτε τους βιομηχάνους να διαδηλώνουν στους δρόμους με πανό και όλα τα σχετικά!

Ο ΣΕΒ - έτσι για να τον πληροφορήσουμε- πάντα βρίσκει τρόπους να ζητάει από τις κυβερνήσεις ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της προάσπισης των συμφερόντων του κι αυτό βέβαια δε λέγεται διαφωνία.

Είναι επίσης φυσικό, όταν έχουμε μια κυβέρνηση που του κάνει όλα τα χατίρια όλο και περισσότερο να ανοίγει η όρεξή του. Κι αυτό βέβαια μόνο απόδειξη φιλολαϊκότητας δεν είναι.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ