Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Να υπάρξει διαμαρτυρία του ΕΚ προς την Τουρκία

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ  κατήγγειλε την άρνηση εισόδου στην Τουρκία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Ανδρέα Χρήστου 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, παίρνοντας το λόγο εκτός ημερήσιας διάταξης, κατήγγειλε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την άρνηση του τουρκικού καθεστώτος να δώσει βίζα στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Χρήστου. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των συναδέλφων, στο γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε την είσοδο στη χώρα του Κύπριου βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Ανδρέα Χρήστου, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνάντηση τουρκικών, ελληνικών και κυπριακών κομμάτων στην Κωνσταντινούπολη. Σημειώνω ότι ο Ανδρέας Χρήστου είναι αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κύπρου. Καταγγέλλω και καταδικάζω εκ μέρους του ΚΚΕ τη νέα αυτή προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, χώρας υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και θα ήθελα να ζητήσω να υπάρξει διαμαρτυρία εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αντίστοιχη δήλωση έκανε, εκ μέρους της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς, ο πρόεδρός της Francis Wurtz.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ