Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Σε ένα μήνα η σύμβαση στη Βουλή

Μέσα σε ένα μήνα περίπου θα κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση για την προμήθεια των πολεμικών αεροσκαφών «Eurofighters» και μάλιστα «με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους» είπε χτες στη Βουλή ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, είπε ότι για την περίοδο 2001-2005 προβλέπεται εκταμίευση 1,8 τρισ. δρχ. μέχρι το 2005 και 2,2 τρισ. δρχ. από τις συμβάσεις θα αποπληρωθούν αργότερα κατά την παραλαβή των εξοπλιστικών μέσων.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «κατευθυνόμενο διάλογο από πολλές πλευρές» τα όσα καταγγέλλονται για το ευρωπαϊκό μαχητικό και είπε ότι όταν αποφασίστηκε η ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, δεν υπήρχε άλλη πρόταση από τη γαλλική «Ντασό», αφού η συγκεκριμένη εταιρία δεν προσήλθε με δικό της αεροσκάφος 4ης γενιάς. Η Ελλάδα, είπε, συμμετέχει στην κοινοπραξία που κατασκευάζει το ευρωμαχητικό και η συμμετοχή αυτή αφορά όχι μόνο την αγορά των δικών μας αεροσκαφών αλλά και οποιαδήποτε νέα παραγωγή υπάρξει από εδώ και πέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ