ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Απρίλη 2020
Σελ. /24
Αύριο η μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

«Στο πόδι» δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα

«Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας - Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας!».

Με το σύνθημα αυτό δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν την αυριανή μέρα πανελλαδική δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Στόχος των πολύμορφων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται σε όλη τη χώρα είναι η διεκδίκηση αιτημάτων για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων από τη μετάδοση του κορονοϊού, η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας που με το «πράσινο φως» της κυβέρνησης οργιάζει στους χώρους δουλειάς, σε καταστήματα, γραφεία και αποθήκες... κάτω από το προκλητικό προσωπείο της «κοινωνικής προσφοράς»!

Στο κάλεσμα για την αυριανή συντονισμένη πρωτοβουλία που έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά την περασμένη Παρασκευή, ανταποκρίθηκαν άμεσα σωματεία και επιτροπές αγώνα, δηλώνοντας «παρών» με ανακοινώσεις τους στη μέρα δράσης.

Ετσι, για αύριο ετοιμάζονται πολύμορφες πρωτοβουλίες, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα, στο σχόλασμα, σε καταστήματα και αποθήκες.

Δεκάδες αποφάσεις σωματείων του κλάδου σε όλη τη χώρα

Μέχρι στιγμής στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και επιτροπές αγώνα, στις εξής πόλεις και περιοχές:

Αττική: Αθήνα, Δυτική Αττική, Πειραιάς, Λαύριο.

Μακεδονία και Θράκη: Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Κοζάνη, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Εορδαία, Δράμα, Πέλλα, Γρεβενά, Νάουσα, Καβάλα, Ξάνθη.

Από τις προετοιμασίες στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την αυριανή μέρα δράσης, οι οποίες πραγματοποιούνται παράλληλα με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς
Από τις προετοιμασίες στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την αυριανή μέρα δράσης, οι οποίες πραγματοποιούνται παράλληλα με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς
Θεσσαλία: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Ελασσόνα.

Στερεά Ελλάδα: Λαμία, Λιβαδειά, Φωκίδα, Χαλκίδα.

Ηπειρος: Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία.

Πελοπόνησσο και Δυτική Ελλάδα: Πάτρα, Πύργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Αρκαδία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά.

Κρήτη και νησιά: Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λέσβος, Ρόδος, Σύρος, Χίος, Σάμος, Κως.

Να υψώσουμε το ανάστημα και τη γροθιά μας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Τη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως, χωρίς ρεπό, με υπερωρίες και δουλειά τις Κυριακές, σε συνθήκες που καθιστούν τα σούπερ μάρκετ «υγειονομικές βόμβες», με τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα) να δίνονται με το σταγονόμετρο, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας να κλιμακώνονται στους εργαζόμενους που δικαιούνται να κάνουν χρήση ειδικών αδειών (γονέων, ευπαθών ομάδων), στηλιτεύει στην ανακοίνωση με την οποία προετοιμάζει τη μέρα δράσης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Είναι προκλητικό οι επιστημονικές οδηγίες να διαστρεβλώνονται και να παρερμηνεύονται προκειμένου να μη θιχτούν τα κέρδη των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Κέρδη που με βάση τα δικά τους στοιχεία αυξήθηκαν πάνω από 30% σε ένα μήνα», καταγγέλλει και συνεχίζει: «Κανένας εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει "ποια μέτρα είναι απαραίτητα και ποια όχι", να γνωματεύει ποιος είναι σε ευπαθή ομάδα και ποιος όχι, να αυξομειώνει κατά το συμφέρον του τις μέρες καραντίνας ή των ειδικών αδειών, θέτοντας τις ζωές μας σε κίνδυνο».

Οσον αφορά τις καμπάνιες και τα δημόσια «ευχαριστώ» των επιχειρήσεων, των καναλιών, των κυβερνήσεων, ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει: «Δεν φτάνει όμως να μας λένε "ήρωες" όταν πίσω από τη βιτρίνα, τα μεγάλα λόγια και τις κολακείες κρύβονται εκμετάλλευση, υποκρισία, ψέματα, όταν δεν σέβονται ούτε τη ζωή μας. Δεν φτάνει να μας δίνουν έκτακτα μπόνους - δωροεπιταγές, τα οποία μάλιστα υπερπροβάλλουν με στόχο να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο».

Αυτό που επιβάλλεται, όπως τονίζει, «είναι η άμεση και ολοκληρωμένη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας, να έχουμε πλήρες ωράριο (8ωρο - 5ήμερο), να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

«Σε αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στήριγμα το σωματείο μας!», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σύλλογος στους εργαζόμενους, καλώντας τους «να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους».

Κάλεσμα στους καταναλωτές να δείξουν την αλληλεγγύη τους

Παράλληλα, ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

«Κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια από την έναρξη της πανδημίας έχει μπει μέσα σε καταστήματα σούπερ μάρκετ. Ο καθένας από εμάς έχει δει με τα μάτια του και αντιλαμβάνεται πως οι χώροι των σούπερ μάρκετ σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας αποτελούν μια μεγάλη υγειονομική βόμβα», σημειώνει το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται ειδικά στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που αποτελούν το καταναλωτικό κοινό των καταστημάτων.

«Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που φτάνουν στα σωματεία από πελάτες που αγωνιούν για την κατάσταση που βλέπουν στα καταστήματα! Εχουμε τις ίδιες ανησυχίες! Πολλοί από εσάς συνεχίζετε να δουλεύετε, αντιμετωπίζοντας παρόμοιες συνθήκες με εμάς, μετακινείστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αναγκάζεστε να συνωστίζεστε σε αυτά, έχετε προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζετε την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας για περίθαλψη», τονίζει.

«Ολο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί μας στα σούπερ μάρκετ εργάζονται με αυτοθυσία, για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και να μη λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. Ομως και αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν ζωή, έχουν οικογένειες, έχουν τις ίδιες φοβίες, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι μας. Δεν σκοπεύουν να αφήσουν τη ζωή τους να παίζεται κορόνα - γράμματα, δεν θα πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή!», υπογραμμίζει ο Σύλλογος και καταλήγει: «Σήμερα ζητούν την αλληλεγγύη μας, να κατανοήσουμε τις αγωνίες τους, να στηρίξουμε τα αιτήματά τους για την προστασία της υγείας τους και των οικογενειών τους».

Το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας παραμένει στο προσκήνιο

Την Κυριακή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο του «εορταστικού» ωραρίου του Πάσχα, έκανε εξορμήσεις σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, διαπιστώνοντας για μια ακόμα φορά την έλλειψη μέτρων προστασίας αλλά και την εντατικοποίηση, την κούραση και την εξάντληση των εργαζομένων.

«Το αίτημα για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας παραμένει στο προσκήνιο», ξεκαθαρίζει σε κυβέρνηση και εργοδοσία η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και προειδοποιεί πως κάθε προσπάθεια για ολική ή μερική κατάργησή της θα βρει τους εργαζόμενους απέναντι.

Με αφορμή το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν για μια ακόμα Κυριακή, η Γραμματεία σχολιάζει πως οι εργαζόμενοι το διάστημα της πανδημίας «έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ξεκούραση». Συγκεκριμένα, «εργάζονται σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης καθώς διευρύνθηκε το ωράριό τους, έχασαν τα ρεπό τους, συμπιέστηκαν δικαιώματα, ενώ η κυριακάτικη εργασία έχει μπει σε μια φόρμα μονών - ζυγών όπως στον δακτύλιο, αφού τη μια Κυριακή εργάζονται και την άλλη όχι».

Την ίδια στιγμή, οι όμιλοι που καταγράφουν ρεκόρ τζίρου «προχώρησαν σε ελάχιστες προσλήψεις 45 ημερών», η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων «που δούλευε ελαστικά παραμένει στα γνωστά 4ωρα - 6ωρα, καθώς οι συμβάσεις τους δεν μετατράπηκαν σε 8ωρες, ενώ υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες που δεν καταγράφονται».

Σε Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά το αγωνιστικό σύνθημα

Αναφερόμενος στην τραγική πείρα των εργαζομένων του κλάδου σε άλλες χώρες, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας υπογραμμίζει πως «σε Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Αμερική, συνάδελφοί μας εργαζόμενοι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ μετράνε νεκρούς, ενώ οι εργοδότες μετράνε εκατομμύρια». Επισημαίνει ακόμα πως σε Γαλλία και Βέλγιο οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει «ακόμα και σε απεργία, διεκδικώντας την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους».

Σε μια ένδειξη αλληλεγγύης, ο Σύλλογος έχει τυπώσει τις αφίσες της μέρας δράσης στα Γαλλικά, στα Αγγλικά και τα Ισπανικά, μεταφέροντας το σύνθημα των εργαζομένων «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας» στους συναδέλφους τους, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έξω από τα σύνορα της χώρας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα

Από χτες βρίσκεται σε λειτουργία το νέο site του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στη διεύθυνση www.sea1891.gr.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, μέσα από την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη δράση του σωματείου, βρίσκεται αναρτημένο και το σποτ που έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος για την αυριανή μέρα πανελλαδικής δράσης.

Πλατιά η απήχηση της πρωτοβουλίας σε σωματεία και φορείς

Οι εργαζόμενοι στη «Mellon» φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα συνθήματα της μέρας δράσης
Οι εργαζόμενοι στη «Mellon» φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα συνθήματα της μέρας δράσης
Την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στην πρωτοβουλία δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων για τη διοργάνωση μέρας πανελλαδικής δράσης εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σωματεία και ενώσεις συνταξιούχων.

Μεταξύ άλλων, στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Πάτρας, Αγρινίου, Νάουσας, το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Με έναν ευρηματικό τρόπο εξέφρασε την υποστήριξή του στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Mellon». Εργαζόμενοι, μέλη του σωματείου, φωτογραφήθηκαν κρατώντας στα χέρια τους τα συνθήματα και τα αιτήματα της μέρας δράσης, στέλνοντας το μήνυμα πως στηρίζουν τις διεκδικήσεις και τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

Την πρωτοβουλία των σωματείων στηρίζουν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα. Με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ απευθύνεται στις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ που δουλεύουν «μέσα σε ένα όργιο εντατικοποίησης, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας» τους, και δέχονται καθημερινή πίεση ώστε να παραιτηθούν από τα δικαιώματα στα ρεπό, στις άδειες «ειδικού σκοπού», στο διάλειμμα, ακόμα και αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. «Δεν θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματά μας σε καραντίνα!», τονίζει η ΟΓΕ και ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία.

Τη στήριξή της εκφράζει επίσης με ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στο πλευρό των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ στέκονται επίσης μια σειρά από φοιτητικούς συλλόγους.

Στην Αθήνα, μέχρι στιγμής σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών. ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Οικοτρόφων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής ΕΚΠΑ και Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ: Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογικού, Αγγλικού, ΠΤΔΕ, Φιλολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΤΕΦΑΑ και Ιατρικής.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των εργαζομένων και των σωματείων τους

Την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν στην αυριανή μέρα δράσης για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στηρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό τους.

«Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες της πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία, μετράμε ήδη αρκετούς νεκρούς εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ. Ηδη υπάρχουν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία με αιτήματα που αφορούν τα μέσα προστασίας. Αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ οι οποίοι ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους, καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή έως ανύπαρκτα. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα αιτήματα των σωματείων και καλεί όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των εργαζομένων, «με μια ανακοίνωση, με μια φωτογραφία, με την καθημερινή αλληλεγγύη», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας να βρεθούν στις παρεμβάσεις στα καταστήματα.

«Στη γωνία περιμένουν αρκετοί πρόθυμοι για να λερώσουν τους εργαζόμενους που σήμερα υποκριτικά "χειροκροτούν". Τους συναντήσαμε πρόσφατα και με τον πιο προκλητικό τρόπο στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Αυτοί είναι οι πρώτοι που δεν λογαριάζουν τη δημόσια υγεία, είναι απολογητές ενός συστήματος που αφήνει άοπλους τους υγειονομικούς και στέλνει "γυμνούς" στο στόμα του λύκου χιλιάδες εργαζόμενους», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και τονίζει πως το όπλο των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους είναι η αλληλεγγύη.

Τα αιτήματα της μέρας δράσης

-- Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

-- Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

-- Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

-- Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

-- Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.

-- Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα σε κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ.

-- Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των σούπερ μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

-- Να δοθεί τώρα έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Την πρωτοβουλία των σωματείων εμποροϋπαλλήλων χαιρετίζει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), που την προηγούμενη βδομάδα οργάνωσε με επιτυχία μέρα δράσης με αιτήματα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των υγειονομικών.

«Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να μη λείψει τίποτα από τα σπίτια μας. Εργάζονται part time, με ολιγόμηνες, ακόμα και ολιγοήμερες συμβάσεις, χωρίς ρεπό, πέρα από το ωράριό τους, και τις Κυριακές, είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά καταστήματα. Κακοπληρωμένοι, εκτεθειμένοι στον ιό σήμερα και στην ανεργία αύριο, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους», τονίζει και καταλήγει: «Κανένας μόνος στην επιδημία! Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ