Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των εργαζομένων και των σωματείων τους

Την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν στην αυριανή μέρα δράσης για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στηρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό τους.

«Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες της πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία, μετράμε ήδη αρκετούς νεκρούς εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ. Ηδη υπάρχουν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία με αιτήματα που αφορούν τα μέσα προστασίας. Αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ οι οποίοι ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους, καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή έως ανύπαρκτα. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα αιτήματα των σωματείων και καλεί όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των εργαζομένων, «με μια ανακοίνωση, με μια φωτογραφία, με την καθημερινή αλληλεγγύη», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας να βρεθούν στις παρεμβάσεις στα καταστήματα.

«Στη γωνία περιμένουν αρκετοί πρόθυμοι για να λερώσουν τους εργαζόμενους που σήμερα υποκριτικά "χειροκροτούν". Τους συναντήσαμε πρόσφατα και με τον πιο προκλητικό τρόπο στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Αυτοί είναι οι πρώτοι που δεν λογαριάζουν τη δημόσια υγεία, είναι απολογητές ενός συστήματος που αφήνει άοπλους τους υγειονομικούς και στέλνει "γυμνούς" στο στόμα του λύκου χιλιάδες εργαζόμενους», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και τονίζει πως το όπλο των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους είναι η αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ