Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το πολυνομοσχέδιο

Ανακοινώσεις εκπαιδευτικών σωματείων και του ΜΑΣ για τις διαρροές σχετικά με επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου

«

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας», διαμηνύουν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών μπροστά στις εξαγγελίες και διαρροές ότι επίκειται μέσα στον Απρίλη η νομοθέτηση νέων αντιδραστικών αλλαγών για όλες τις βαθμίδες.

«Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να βγάλει από το μυαλό της κάθε σκέψη για κατάθεση τέτοιου σχεδίου νόμου, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει!», τονίζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Γ. Σεφέρης», η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου κ.ά., που σημειώνουν σχετικά:

«Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να νομοθετήσουν αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Γι' αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και βδομάδες είναι μπροστά από οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, όλη μέρα, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, να τους στηρίξουν ψυχολογικά και μαθησιακά».

Καλούν στη συνέχεια το υπουργείο να διαψεύσει τις διαρροές για κατάθεση του νομοσχεδίου, να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου και ισότιμης συμμετοχής όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία αυτό το διάστημα.

«Ούτε σκέψη για νέο πολυνομοσχέδιο στην Εκπαίδευση!», δηλώνει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει το μπαράζ ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών (2020-10-02 00:00:00.0)
Νέες διαδηλώσεις χτες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης (2020-05-27 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο τη Μ. Δευτέρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (2019-04-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση αύριο στη Βουλή για τους μαθητές της Κεφαλονιάς (2014-02-26 00:00:00.0)
Στέλνουν στα δικαστήρια αγωνιστές μαθητές (2000-01-27 00:00:00.0)
Μπαράζ κινητοποιήσεων στην παιδεία (1996-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ