Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Ο αγώνας δεν μπαίνει σε καραντίνα!

Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας

Από προηγούμενη Γενική Συνέλευση
Από προηγούμενη Γενική Συνέλευση
«

Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή. Απαιτούμε να σταματήσει η εκκαθάριση και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ», απαντά το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας στα σχέδια της κυβέρνησης και του ειδικού εκκαθαριστή για πετσόκομμα αποδοχών, κατάργηση Δώρων και επιδομάτων, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, αύριο Τετάρτη 15/4, στη 1 μ.μ., στην πύλη του εργοστασίου, στη Λάρυμνα.

«Αν νομίζουν ότι θα καθίσουμε στην καραντίνα για να μας σφάξουν, γελάστηκαν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό προκειμένου να προωθήσει αντεργατικές πολιτικές, «δείχνοντας τον δρόμο στους εργοδότες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Καταγγέλλει επίσης ότι το σύνολο των εργαζομένων, ανεξάρτητα από ύψος αποδοχών, θα χάσουν συνολικά τέσσερις μισθούς από την κατάργηση των Δώρων και των επιδομάτων, ενώ ακόμη περισσότερα θα χάσουν οι εργαζόμενοι που ο βασικός τους μισθός ξεκινάει από τα 950 έως 1.000 ευρώ και θα δεχτούν ποσοστιαία μείωση στις αποδοχές τους.

Σημειώνει επίσης ότι οι αποζημιώσεις (εφάπαξ) των εργαζομένων που βγήκαν στη σύνταξη και εκκρεμεί ακόμη η καταβολή τους, αλλά και όσων βγουν στη σύνταξη το επόμενο διάστημα, μπαίνουν στη λίστα πιστωτών και ουσιαστικά χάνονται, ενώ στην ίδια λίστα θα μπουν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων στην περίπτωση που απολυθούν, όπως τα χρήματα που τους έχουν παρακρατηθεί για τα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Τονίζει επίσης ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του ειδικού εκκαθαριστή, τα μέτρα δεν θα σταματήσουν στις περικοπές, αλλά είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει η εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργοδοτών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού, με εκ περιτροπής εργασία, μισές μέρες δουλειά, μισό μισθό.

«Απέναντι στην κατάσταση αυτή, ένας είναι ο δρόμος για να κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ο δρόμος του αγώνα», σημειώνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση, αν και εντάσσει τη ΛΑΡΚΟ στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό, δεν προχωρά στη χρηματοδότησή της, όπως κάνει με άλλες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά επιλέγει να σταματήσει την παραγωγή, να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να χρηματοδοτήσει την προίκα της ΛΑΡΚΟ, όπως η αποκάλυψη του μεταλλεύματος στα μεταλλεία της Εύβοιας και της Καστοριάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις για να προχωρήσει η διάλυση της ΛΑΡΚΟ (2020-08-27 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη 48ωρη απεργία τους (2020-04-17 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο - «τσεκούρι» (2020-04-11 00:00:00.0)
Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση και στη ΛΑΡΚΟ (2020-03-24 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν την αυριανή νέα Γενική Συνέλευση (2020-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ