Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεδιάσκεψη Παναγιωτόπουλου - Πάιατ

Ενόψει και της αυριανής Συνόδου Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ

Τηλεδιάσκεψη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ είχε χτες ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, καθώς τα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα και της ντόπιας αστικής τάξης, με επίκεντρο τη χώρα, «τρέχουν» και εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα, άλλωστε, με όσα έγραψε κατόπιν ο ίδιος ο πρέσβης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, «παρά τον κορονοϊό έχουμε μια βασική ατζέντα με τον υπουργό Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο», η οποία προφανώς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Εξ ου και ο πρέσβης, όπως ο ίδιος αναφέρει, υπογράμμισε «τη σημασία της επέκτασης της συνεργασίας στη Ναυτική Βάση της Σούδας και τη δέσμευση ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να διατηρήσουμε ετοιμότητα και να προωθήσουμε ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία».

Τα παραπάνω έρχονται στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας, σε πλαίσιο ΝΑΤΟ, στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας να ξεκινήσει η λειτουργία του λεγόμενου Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αμυνας, άλλη μια αμερικανοΝΑΤΟική υποδομή με στόχο την επαύξηση των ικανοτήτων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας απέναντι στα σύγχρονα ρωσικά πυραυλικά συστήματα.

Να σημειωθεί, στο μεταξύ, πως αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν σχετικά με τον τρόπο που η Σούδα θα συνδράμει πληρώματα αμερικανικών πλοίων που τυχόν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό ότι, καθώς το μέτρο για καραντίνα 14 ημερών προκαλεί καθυστερήσεις στην υποστήριξη του 6ου Στόλου, εξετάζονται κι άλλα σενάρια, όπως η βοήθεια από το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) ή ακόμα και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, εκθέτοντας σε μεγάλους κινδύνους το λαό της περιοχής.

Τέλος, η τηλεδιάσκεψη Πάιατ - Παναγιωτοπούλου ήρθε ενόψει της τηλεδιάσκεψης αύριο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που μεταξύ άλλων θα εστιάσει στην αξιοποίηση της πανδημίας ως αφορμής για επέκταση της δράσης του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Θυμίζουμε ότι ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε στην πρόσφατη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ότι αντικείμενό του είναι η παροχή ασφάλειας και γι' αυτό «δεν μπορεί να αφήσει μια υγειονομική κρίση να γίνει κρίση ασφάλειας». Σε αυτό το πλαίσιο, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην Ευρώπη, Αμερικανός πτέραρχος Τ. Γουόλτερς χρεώθηκε να αναβαθμίσει και να επιταχύνει τους τρόπους που εκφράζεται η «αλληλεγγύη» μεταξύ των κρατών - μελών απέναντι στον κορονοϊό, με κινητοποίηση επιπλέον πόρων, μέσων και προσωπικού, ενώ αύριο θα παρουσιάσει «αναφορά πεπραγμένων και προτάσεις για παραπέρα βήματα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ