Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση και στη ΛΑΡΚΟ

Αφημένοι στην τύχη τους είναι και οι περίπου 800 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, όπως και οι δεκάδες ακόμη εργαζόμενοι στα μεταλλεία και στα γραφεία της εταιρείας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προφύλαξης,

Σε μια εταιρεία όπου βασικός μέτοχος είναι το Δημόσιο και η διοίκηση ασκείται από ειδικό εκκαθαριστή που όρισε το κράτος, καταρρίπτεται το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου του κορονοϊού.

Αποκαλυπτικές είναι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες από το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Περιγράφοντας την κατάσταση μέσα στο εργοστάσιο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πολλοί εργαζόμενοι μέσα σε μικρά καμαράκια, χωρίς εξαερισμό, ιδρωμένοι, εργαζόμαστε, τρώμε το κολατσιό μας, πίνουμε τον καφέ μας. Δύο τουαλέτες μέσα στο εργοστάσιο... Λεωφορεία μεταφοράς εργαζομένων που στην πρωινή βάρδια τα χαρακτηρίζει η ασφυκτική πυκνότητα. Δεν έχει γίνει καμία απολύμανση, πουθενά, εδώ και πολλά χρόνια».

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες συνωστισμού, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι στιγμής ο ειδικός εκκαθαριστής της ΛΑΡΚΟ μοιάζουν περισσότερο με εμπαιγμό των εργαζομένων, με ελάχιστα μπουκάλια αντισηπτικού, χλωρίνες και λιγοστές μάσκες, σε ένα εργοστάσιο - όπως ήδη αναφέραμε - με περίπου 800 εργαζόμενους...

Επιπλέον, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «οι άδειες ειδικού σκοπού και οι άδειες σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων δεν δίνονται όπως προβλέπεται από τον έκτακτο νόμο, αλλά όπως κρίνει ο ίδιος ο ειδικός εκκαθαριστής».

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουν μέτρα για την προστασία της υγείας τους. Μεταξύ άλλων: Για την πρωινή βάρδια να μπουν έξτρα λεωφορεία σε Μαλεσίνα, Ακραίφνιο, Μαρτίνο ή να δοθούν καύσιμα στους εργαζόμενους να έρχονται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Τα λεωφορεία να απολυμαίνονται σε κάθε βάρδια. Να απολυμανθούν προληπτικά όλοι οι χώροι στο εργοστάσιο. Να δοθούν σε επαρκή ποσότητα αντισηπτικά, απορρυπαντικά, μάσκες. Οι άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων να δοθούν άμεσα, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς εξαιρέσεις. Να δοθεί γραπτή εντολή να υπάρχουν γάντια μίας χρήσης και αντισηπτικό έξω από τα μαγαζιά του οικισμού. Να επανδρωθεί το ιατρείο της ΛΑΡΚΟ με πλήρη εξοπλισμό και αναλώσιμα. Να είναι ανοιχτό για όλους τους κατοίκους της περιοχής και προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά τραυματισμών. Να καταβληθούν κανονικά το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικά απαντούν στις νέες απολύσεις και την εκποίηση έναντι «πινακίου φακής» (2022-11-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις για να προχωρήσει η διάλυση της ΛΑΡΚΟ (2020-08-27 00:00:00.0)
Η σημασία αυτής της μάχης ξεπερνάει τα όρια της ΛΑΡΚΟ (2020-06-13 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη 48ωρη απεργία τους (2020-04-17 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο - «τσεκούρι» (2020-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ