Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Εγγυήσεις για τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας

Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού εγγυοδοσίας» για τις επιχειρήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, που θα τους παρέχει ρευστότητα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Χατζηδάκης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, αυτήν τη φορά στον τομέα της Ενέργειας.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό «μαξιλάρι» των επιχειρήσεων, αφού υπολογισμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρξουν απώλειες εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις μπορεί να φτάνουν τα 650 εκατ. ευρώ. Ο Κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι ο «μηχανισμός εγγυοδοσίας» θα αξιοποιηθεί από τις εταιρείες για την παροχή προσφορών και εκπτώσεων προς τους καταναλωτές, στον βαθμό που «αντέχει» η κάθε εταιρεία.

Εμμεσα πάντως ομολόγησε ότι οι όποιες παροχές δεν θα είναι κάτι περισσότερο από πενταροδεκάρες, αφού μιλώντας ειδικά για τη ΔΕΗ, η οποία κατέχει το 70% της χαμηλής τάσης, προειδοποίησε με νόημα ότι «αν πάει από ένα σημείο και πέρα θα ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν το περσινό καλοκαίρι και δεν έχουμε τη δυνατότητα μέσα στα υπόλοιπα να αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Σ' αυτό το πνεύμα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε για τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τα χρέη και τις υψηλές τιμές του ρεύματος, δωρεάν πάγιο (αξίας ...1,75 ευρώ), έκπτωση... 5 ευρώ σε κάθε τιμολόγιο, για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους, έκπτωση 8% επί της καθαρής κατανάλωσης ρεύματος στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου και στις καταναλώσεις άνω των 2.000 ΚWh. Κι όλα αυτά μόλις για τρεις μήνες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ