Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας

Πρωτοβουλία για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας παίρνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, ενώ υπάρχουν ήδη σχετικές αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρεται:

«Η ΚΝΕ, μέσω των εκπροσώπων της στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας, κατέθεσε πρόταση για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι αποφάσεις των συλλόγων που ήδη υπάρχουν, η θετική ανταπόκριση που συναντά καθημερινά αυτή η πρωτοβουλία από τους ίδιους τους φοιτητές, επιβεβαιώνουν πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη τους στην υγεία και την πρόοδο του λαού μας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παράλληλα κραυγή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που πέρα από τα περιοριστικά μέτρα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα υγιεινής κ.λπ.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, όπως και στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο, με το παράδειγμα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση, να συμβάλλουν στην οργάνωση των νέων, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους ώστε περισσότεροι να πάρουν δύναμη και κουράγιο.

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή... Μένουμε δυνατοί!».

Αποφάσεις Συλλόγων

Μπαίνοντας στη μάχη, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας καλεί «κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο - 5ο - 6ο έτος, όσους βρίσκονται επί πτυχίω, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλουμε με οργανωμένο τρόπο». Οποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, αριθμό μητρώου και την Παθολογική Κλινική στην οποία έχει ασκηθεί, στο email sfia.grlamprakis@gmail.com, και θα ενημερωθεί από το ΔΣ του Συλλόγου. Να προστεθεί ότι οι πεμπτοετείς φοιτητές χρειάζεται επίσης να αναφέρουν την Πνευμονολογική Κλινική και την Κλινική Εντατικής Θεραπείας στην οποία έχουν ασκηθεί.

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ καλεί σε δηλώσεις συμμετοχής στο https://forms.gle/NnBkL9na8SpjpdY66. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6986941685 (Στέφανος Κότο, πρόεδρος του ΣΦΙΑΠΘ), 6971736137 (Δημήτρης Ταξίδης, μέλος του ΔΣ του ΣΦΙΑΠΘ).

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν και οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης.

Αντίθετα, σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη, όπου η ΔΑΠ έχει την πλειοψηφία στα ΔΣ των Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής, αρνήθηκε την πρόταση για εθελοντική συμβολή των τελειόφοιτων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, χειροκροτώντας την κυβέρνηση και τα όσα κάνει, στάση που καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οι δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στους παραπάνω Συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ