Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ληφθούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Σειρά Ερωτήσεων κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας, απαιτώντας μέτρα προστασίας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε Ερώτησή τους οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Παπαναστάσης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης σημειώνουν: «Οπως αναφέρεται σε έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), παρά τις προσπάθειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές μονάδες από την έλλειψη που υπάρχει σε υλικά και μέσα προστασίας, είτε από τους μειωμένους διαθέσιμους προϋπολογισμούς των μονάδων είτε από τις χρονοβόρες διαδικασίες προμηθειών υλικών.

Η κυβέρνηση, όταν πρόκειται για χορήγηση κεφαλαίων και επιδοτήσεων στο κεφάλαιο, ξεπερνάει κάθε εμπόδιο με την εφαρμογή γρήγορων και αποτελεσματικών νομοθετικών διαταγμάτων. Το ίδιο πρέπει να πράξει τώρα για την επαρκή προμήθεια υλικών και μέσων, για την προστασία των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και ρωτάνε τον υπουργό «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την έγκαιρη προμήθεια όλων των μονάδων με μέσα και υλικά προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού;».

Σε δεύτερη Ερώτηση, με θέμα «Μέτρα διαχείρισης και προστασίας από τον κορονοϊό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», το ΚΚΕ καταγράφει μια σειρά από προβλήματα που επισημαίνουν οι στρατιωτικοί, όπως «τι θα πράξουν οι ευρισκόμενες στους πρώτους μήνες κύησης γυναίκες στρατιωτικοί; Πώς θα λάβουν την άδεια κύησης και με ποιον τρόπο θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται;

-- Τι πρέπει να πράξουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον διαμένουν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες;

-- Τι πρέπει να κάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να παρουσιαστούν στις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΥΕ) των Κλάδων, σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες μακράς διάρκειας; Οι διαδικασίες των Επιτροπών θα ανασταλούν;». Και ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει για τα παραπάνω.

Τέλος, Ερώτηση κατατέθηκε για τα μέτρα προφύλαξης και αποσυμφόρησης των Στρατολογικών Γραφείων, όπου, αφού πρώτα καταγράφονται καταγγελίες για σοβαρή έλλειψη αντισηπτικών, γαντιών και προστατευτικών μασκών αλλά και για συνωστισμό στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, ερωτάται ο υπουργός «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση άμεσα: Για τον εφοδιασμό του προσωπικού των Στρατολογικών Γραφείων με μέσα προφύλαξης; Για την αντιμετώπιση του συνωστισμού των Στρατολογικών Γραφείων;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας (2022-02-01 00:00:00.0)
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Τώρα όλοι στη μάχη! (2021-06-05 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας στο 211ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (2021-04-14 00:00:00.0)
Τώρα προσλήψεις προσωπικού στα Στρατιωτικά και σε όλα τα Νοσοκομεία (2020-07-04 00:00:00.0)
«Να αναλάβει η κυβέρνηση τη δική της πρωταρχική ευθύνη» (2020-04-02 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Αμυνα (2005-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ