Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Ο κορονοϊός ήταν το θέμα του πρώτου podcast της ΚΝΕ

Το ενδιαφέρον χιλιάδων χρηστών συγκέντρωσε η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της ΚΝΕ, που προβλήθηκε από το νέο της site (kne.gr) και το κανάλι της στο Youtube και η οποία παραμένει διαθέσιμη προς προβολή. Πρόκειται για την πρωτοβουλία της Oργάνωσης «Το podcast της ΚΝΕ», που θα καταπιάνεται με διάφορα ζητήματα τα οποία προβληματίζουν τη νεολαία, από την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τη μουσική, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την Ιστορία κ.ά. Στόχος, να ανοίξει άλλος ένας δίαυλος επικοινωνίας, ειδικά σ' αυτές τις συνθήκες να δυναμώσει η φωνή των διεκδικήσεων, της αλληλεγγύης, να πυροδοτηθεί ο προβληματισμός, η νεολαία να μάθει τι λέει η ΚΝΕ από την ίδια την ΚΝΕ!

Το θέμα της πρώτης εκπομπής δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον κορονοϊό, με καλεσμένο τον Γιώργο Σιδέρη, γιατρό στο νοσοκομείο «Αττικόν». Και στη συζήτηση που είχε με τον Μάνθο και τον Νότη «χώρεσαν» διάφορες πτυχές, σχετικές με την ανησυχητική πανδημία: Από την αγωνία και τη διάθεση για προσφορά των γιατρών, τα «δεμένα» τους χέρια λόγω των μεγάλων ελλείψεων, τα αιτήματα που έχουν για την αντιμετώπιση του ιού, μέχρι την περιβόητη «ατομική ευθύνη». Επίσης, για την «πολεμική προπαγάνδα», που αξιοποιείται από την κυβέρνηση με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το χάλι της δημόσιας Υγείας, με τη συνέντευξη να δίνει την απάντηση: «Εχουμε πόλεμο με τις αρρώστιες, και ταυτόχρονα έχουμε πόλεμο με την αδικία, αλλά και με αυτούς που αξιοποιούν τις αρρώστιες για να μεγαλώσει η αδικία».

  • Μια ακόμα όμορφη πρωτοβουλία της ΚΝΕ, που απαντάει στην ανάγκη δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου που «μένουμε σπίτι», παίρνει το Τομεακό Συμβουλίου ΑΕΙ Ιωαννίνων της Οργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη παρουσιάζει το βιβλίο «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ» του Ιβάν Μάισκι μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στις 8 μ.μ. από τον Γιάννη Ιωαννίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ (www.bit.ly/2QH38ls).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ