Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπαράζ κινητοποιήσεων στην παιδεία

Απεργούν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή οι καθηγητές και πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Παιδείας. Στους δρόμους αύριο σπουδαστές και μαθητές. Απεργούν από τη Δευτέρα και οι δάσκαλοι

Μαχητική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και στην πολιτική λιτότητας δίνουν εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και μαθητές, διεκδικώντας την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα, πρώτη μέρα της τριήμερης απεργίας τους, οι καθηγητές,διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, 15% για την παιδεία, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, μείωση μαθητών σε 25 ανά τμήμα. Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση σήμερα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή και πορεία στο κέντρο του Πειραιά.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), με ανακοίνωσή της, καταθέτει τις προτάσεις της προς τους καθηγητές, οι οποίες - όπως τονίζει - αποσκοπούν στην καλύτερη επιτυχία των κινητοποιήσεων, με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού. "Κάτω τα χέρια από την επετηρίδα- μαζικοί διορισμοί τώρα, καμιά σκέψη για άρση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού", τονίζει η ΔΕΕ.

Η ΔΕΕ σημειώνει ότι στην τριήμερη απεργία πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή, το ίδιο και στα συλλαλητήρια. Επίσης καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και των απεργιακών επιτροπών στη συγκέντρωση σπουδαστών - μαθητών, την Πέμπτη το μεσημέρι, στο ΥΠΕΠΘ.

"Η συμμετοχή - συνεχίζει - στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του μήνα, ημέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και την οποία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, πρέπει να αποτελέσει ένα επόμενο σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα γι' αυτήν την περίοδο". Την ημέρα εκείνη, η ΔΕΕ καλεί σε πανεκπαιδευτική προσυγκέντρωση.

- Αύριο στις 11.00 π.μ., το ΚΣ της ΕΣΕΕ καλεί τους σπουδαστικούς συλλόγους της Αθήνας σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων της Αθήνας.Ηδη σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες μαθητικά συμβούλια.

- Στις 16 και 17 Δεκέμβρη οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα την πρώτη μέρα της απεργίας και συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ τη δεύτερη. Στον αγώνα των δασκάλων και των νηπιαγωγών συμπαραστέκονται και οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών.

- Με αίτημα την αναβάθμιση της νυχτερινής εκπαίδευσης και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 17 Δεκέμβρη στην πλατεία Κάνιγγος και θα πραγματοποιήσουν πορεία.

- Σε τρίωρη στάση εργασίας 12.00 - 3.00 μ.μ. προχωρούν αύριο οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας,ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ). Οι υπάλληλοι του υπουργείου θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ